Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hiihtolajit

"Perusduuni tehty, nyt pääsemme hifistelemään" – Janne Ahonen yhdistetyn maajoukkueen välineteknikoksi

Janne Ahonen kuuluu nyt virallisestikin yhdistetyn maajoukkueeseen. Mäkilegenda on joukkueen varusteteknikko. Kuva: Roni Rekomaa

Janne Ahonen liittyy tulevalla kaudella virallisesti yhdistetyn maajoukkueeseen, sillä mäkihyppylegenda on nimitetty joukkueen välineteknikoksi, joka vastaa kokonaisuudessaan urheilijoiden varusteiden kehittämisestä. Jo viime kaudella Ahonen vastasi joukkueen hyppypuvuista.

– Viime kaudella aloitettu työ pukujen kanssa oli vielä perusduunia, aloitimme aika lailla nollasta. Nyt pääsemme niin sanotusti hifistelemään ja tekemään viritystä jo kesän aikana. Lisäksi uskon viime talven näkemyksen ja kokemani perusteella, että kaikilla urheilijoilla voisi olla vieläkin paremmin heille optimoidut välineet suksi-side-mono-akselilla, sanoo Ahonen Hiihtoliiton tiedotteessa.

Ahonen on jo kesän aikana mukana suurella osalla leireistä ja isosti panostetaan myös alkutalveen, kun siirrytään lumelle. Pukuja viilataan jatkuvasti, mutta kaikkien varusteiden on oltava kunnossa, kun kilpailukausi alkaa.

– Yhdistetyn nuoressa ja ennakkoluulottomassa joukkueessa on hyvä fiilis olla töissä. Hämmästyin jopa, kuinka avoin ja välitön porukka on. Kyllä siitä itsellekin tuli hyvä mieli, kun pojat olivat tyytyväisiä.

Päävalmentaja Petter Kukkonen näkee Ahosen tulon maajoukkueeseen isona kehityksenä.

– Minun päävalmentajakaudella ei ole aikaisemmin ollut mahdollisuutta kehittää varusteita tällä tavalla. Nyt meillä Jannen johdolla mahdollisuus pitkäjänteiseen työhön varustepuolella, sanoo vuodesta 2012 yhdistetyn maajoukkuetta luotsannut Kukkonen tiedotteessa.

Joukkueen valmennustiimi pysyy ensi kaudella ennallaan: fysiikkavalmennuksesta vastaa Jari Hiekkavirta, mäkivalmennuksesta Jarkko Saapunki sekä psyykkisestä valmennuksesta Terhi Lehtoviita.

Neljän miehen A-maajoukkueessa jatkavat Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Leevi Mutru ja Arttu Mäkiaho.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi