Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hiihtolajit

Hiihtomuseossa avautuu uusi näyttely

Näyttelyssä on nähtävissä useita nostalgisia videopätkiä. Yksi niistä on Siiri Rantasen kotiinpaluu. Kuva: Sami Kuusivirta

Hiihtomuseossa avautuu uusi Sisulla sankariksi -näyttely tulevana perjantaina. Näyttely on esillä Hiihtomuseon pohjakerroksessa, jonne on avattu täysin uusi, lumiluolamainen näyttelytila.

Sisulla sankariksi -näyttelyn aiheena suomalaisen hiihdon kultakausi 1950-luvulta 1970-luvun alkuun. Se kertoo kilpahiihtäjien valmennuksesta, kisaan valmistautumisesta sekä median, yleisön ja urheilijan suhteesta. Filmi- ja televisio-ohjelmapätkissä on katsottavissa muun muassa juuri valitun Mr. Seefeldin eli Eero Mäntyrannan haastattelu ja Siiri Rantasen kotiinpaluu.

Hiihtomuseon museoamanuenssi Susanna Korhonen huomauttaa, ettei ammattiurheilua tuohon aikaan vielä tunnettu tai hyväksytty. Huippuhuiihtäjien harjoittelu oli ammattimaista, mutta se sovitettiin yhteen työ- ja perhe-elämän kanssa.

– Toistuva teema hiihtäjien muistelmissa on sisu. Puhutaan sisuelimistöstä, sitkeydestä, suunnitelmallisuudesta, voimien äärirajoille vievästä harjoittelusta ja voitonhalusta, Korhonen kertoo tiedotteessa.

Samassa tilassa toisena näyttelykokonaisuutena on Hiihtomuseon Nordic Ski Hall of Fame, joka perustettiin Lahden MM-hiihtojen kynnyksellä helmikuussa 2017. Tuolloin kunniagalleriaan valittiin 22 hiihtäjää, mäkihyppääjää ja yhdistetyn hiihtäjää.

Vuoden 2019 valinnat julkistetaan tiedotustilaisuudessa Hiihtomuseossa torstaina.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi