Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hiihtolajit

Olli Hiidensalo tyytyväinen tuplamestaruuteensa – "Tämä viikko oli rankka"

LHS:n ampumahiihtäjän kevät sujui syksyä paremmin. Kausi huipentui kahteen SM-kultaan Hämeenlinnassa.

Lahden Hiihtoseuran Olli Hiidensalolla kevät sujui syksyä paremmin. Kuva: Antti Aimo-Koivisto

Lahden Hiihtoseuran Olli Hiidensalo oli Hämeenlinnan Ahveniston ampumahiihdon SM-viikonlopun kaksoismestari. Lauantain pikamatkalla mies oli ylivoimainen yli puolentoista minuutin erolla Tuomas Grönmaniin. Hiidensalon hiihtovauhtikin oli hopeamiestä kovempaa vaikka ammunnoissakin tuli eroa hänen ammuttuaan 1+1 ja Grönmanin 2+2.

Sunnuntain yhteislähtökisa oli tasaisempi ja ero Tero Seppälään syntyi lopullisesti viimeisessä ylämäessä Hiidensalon repäistyä muutaman sekunnin etumatkan. Maalissa eroa oli Seppälän hellättyä jo yli kolmetoista sekuntia. Molemmat kiersivät neljä sakkokierrosta kuten pronssimies Grönmankin, mutta hän hävisi mestarille jo 1.01.

– Tuplamestaruus on tietysti hieno juttu. Kevät oli heikomman syyspuolen jälkeisen hyvän treenin ansiosta parempi. Kyllä jonkin asteen tason noususta voidaan puhua. Tämä viikko oli rankka, sillä Kollenin jälkeen olivat sotilaiden SM-kisat ja nyt nämä SM-kisat, Hiidensalo arvioi kauttaan.

Nuorempien sarjoissa Päijät-Hämeeseen Hollolan Urheilijat-46:lle tuli monta mitalia. Mestaruuteen pystyi Ilona Rantakömi N13-ikäluokassa ja pronssille sijoittuivat Rasmus Saari (M14), Anniina Jokinen (N16) ja Jatta Tuominen (N19). Orimattilan Jymyltä pronssin hiihti Anni Hyvärinen.

Viesteissä HU-46 otti N15-mestaruuden triolla Kristiina Rantakömi, Siiri Kejonen ja Anniina Jokinen. Hopeaa seuralle N22:ssa toivat Camilla Tuominen, Essi Leikas ja Jatta Tuominen. HU:n M19-pojat olivat nelosia ja N15-tytöt viitosia.

Kisajärjestäjä Ahveniston Ampumahiihtäjät oli tehnyt pakkasöinä rankkaa tykitystä saadakseen hiihtourat tyydyttävään kuntoon ja onnistuikin työssään.

Pentti Talikainen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi