Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hiihtolajit

LHS:n Matias Hyvönen hiihti 17-vuotiaiden SM-pronssia

LHS:n Matias Hyvönen toipui kurkkukivun jälkeen pronssille nuorten SM-kisoissa. Kuva: Picasa

Kuukausi sitten Kuopiossa kaksi nuorten SM-mitalia ottanut Lahden Hiihtoseuran Matias Hyvönen jatkoi Haapajärvellä hyviä hiihtoja, kun 17-vuotiaiden 20 kilometrin vapaan tyylin kilpailussa tuli pronssia.

Kaksoismestariksi hiihtänyt Norrvallan Alexander Ståhlberg voitti muut yli minuutilla, Hyvönen hävisi Vuokatin maastoista tutulle harjoittelukaverille Veeti Pyykölle 4,4 sekuntia.

– Lähdin mitali mielessä, sillä lauantain kilpailu jäi väliin kurkkukivun takia. Kun toisilla oli rankka kisa alla, niin sain tasoitusta. Veeti karkasi, mutta kyllä pronssi on hyvä saavutus, Hyvönen sanoi.

Kolme vuotta sitten molemmat olivat ankkureina, kun Liperi voitti LHS:n Hopeasomman viestissä Kuopiossa. Nyt molemmat käyvät koulua Vuokatissa ja kuuluvat urheiluakatemian ryhmään.

– Kolme mitalia kauden kisoista teki kaudesta täydellisen, vaikka kultaa ei tullutkaan, liikunnanohjaajaksi opiskeleva Hyvönen tiivisti.

Lahteen tuli tavallaan kultaakin, sillä kaupungissa asuva Aleksi Parttimaa voitti tiukassa kiritaistelussa Markus Vuorelan sekunnin kymmenyksellä.

Palkintosijoille ylsivät myös LHS:n Rasmus Ähtävä, joka oli 7:s 18-vuotiaissa sekä lauantaina mitalin saanut Nastolan Nasevan Rebecca Immonen. Hän oli 8:s.

Juha Aaltonen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi