Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hiihtolajit

Finlandia-hiihdon järjestäjät pahoittelevat latujen kuntoa

Finlandia-hiihdon ladut keräsivät lauantaina kritiikkiä monilta osallistujilta. Kuva: Sami Lettojärvi

Finlandia-hiihdon järjestäjät pahoittelevat viikonlopun lauantaina kilpailussa vallinneita olosuhteita ja paikoin kehnoa ladun kuntoa. Kilpailunjohtaja Henri Rauhamäen allekirjoittamassa lausumassa todetaan, että rataryhmä joutui tekemään hankalia päätöksiä kunnostustoimenpiteissä lauantain vastaisena yönä.

Rauhamäki toteaa, että Finlandia-hiihdon reitti kulkee osittain Puolustusvoimien harjoituskäytössä olevalla alueella, ja vaikka yhteistyö Puolustusvoimien kanssa on sujunut hyvin, latu-urien koskemattomuutta ei ole voitu taata.

Toinen hankaluuksia aiheuttanut asia oli latu-urien valmistus ja niiden kovettuminen massatapahtuman kestäväksi. Järjestäjät päättivät lauantaina aamuyöllä kello 3 olla ajamatta latuja enää uudelleen, ja Rauhamäen mukaan aamulla ajetun lyhyen koeladun perusteella päätös oli oikea. Kilpailun aikana +5 asteeseen kohonnut ilman lämpötila oli omiaan heikentämään ladun kestävyyttä.

– Kokonaisuutena on erittäin harmillista ettemme onnistuneet hyvälumisesta talvesta huolimatta tuottamaan hyväkuntoisia hiihdettäviä latuja lauantaille ja sunnuntain hyvät olosuhteet eivät ymmärrettävästi korvaa lauantaina hiihtäneiden pettymystä, Rauhamäki toteaa.

Rauhamäen mukaan järjestäjien on syytä arvioida tilannetta kriittisesti ja pohtia ratkaisuja tilanteen korjaamiseksi.

– Kuitenkin kun katsomme isompaa kokonaisuutta voin olla erittäin ylpeä talkoolaistemme aikaansaannoksista viikonlopun aikana. Kaikki ne tapahtumaan liittyvät huomiot viihtyvyyden ja toiminnallisuuden parantamiseksi saatiin korjattua tämän vuoden tapahtumaan ja saatu palaute oli hyvää, hän sanoo.

Lauantain Finlandia-hiihdon latujen kunnosta on käyty kriittistä keskustelua ainakin Hollolan ja Lahden seudun ladut -ryhmässä Facebookissa.

Otsikkoa muutettu kello 19.28

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi