Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hiihtolajit

Finlandiaan ilmoittautui 4 400 suksijaa, mutta "enemmän odotettiin"

Finlandiaan ilmoittaudutaan vuosi vuodelta myöhemmin. "Ihmiset päättävät viime metreillä lähtevätkö vai eivät. Täytyy miettiä, mitä sille olisi tehtävissä", sanoi pääsihteeri Tiina Hernesniemi.

Sunnuntaina aurinkokin näyttäytyi hiihtäjille. Kuva: Sami Lettojärvi

Viikonlopun Finlandia-hiihtoon ilmoittautui tänä vuonna pyöreästi 4 400 suksijaa.

– Enemmän se on kuin viime vuonna, mutta enemmän odotettiin, kun talvi on ollut niin hyvä. On päästy niin aikaisin hiihtämään, että arveltiin sen vaikuttavan myönteisesti osallistujamäärään. Toivottavasti se vaikuttaa ensi kertaan. Ehkä porukka on ostanut tänä talvena hiihtovehkeitä, ja uskaltaa ensi vuonna lähteä jo kisaamaan, Finlandia-hiihdon pääsihteeri Tiina Hernesniemi sanoi.

Finlandiaan ilmoittaudutaan vuosi vuodelta myöhemmin.

– Ihmiset päättävät viime metreillä lähtevätkö vai eivät. Seuraavat ilmeisesti säätiedotuksia viimeiseen asti. Täytyy miettiä, mitä sille olisi tehtävissä.

Massojen myöhäinen ilmoittautuminen hikoiluttaa järjestäjiä ja hiihtäjiä.

– Aamu on hirvittävän lyhyt, jos ilmoittautumisia tulee satamäärin. Avaamme kahdeksalta ja lähtöpaikalla pitää olla 20 vaille kymmenen. Se aiheuttaa kauheasti jonoja. Tänään (sunnuntaina) tuli jonoja enemmän kuin eilen aamulla.

Sunnuntaiksi luvattiin aurinkoista, mikä nähtävästi vaikutti jälki-ilmoittautumisten määrään.

Hiihtokauden paras aika vasta tulossa

Aurinkoisesta hiihtokelistä nautiskeli muiden muassa Lahden Hiihtoseuran veteraanihiihtäjä Mika Somppi. Norjan edustusasuun sonnustautunut Somppi oli maalissa 53:s.

– Kympin kärkeä olen joskus Finlandiassa kolkutellut, mutta kun ikää on jo yli 50 vuotta, alkavat sijoitukset olla sen mukaisia, hän sanoi.

Asuvalinnasta hän syytti pomoaan.

– Olen norjalaisen Swixin promoottori. Pomo pakottaa käyttämään tätä asua. Voit arvata, että kuulen kuittailua, mutta kai huonokin mainos on parempi kuin ei mainosta ollenkaan.

Puolueettomien tarkkailijoiden mukaan Salpausselän laduilla on maanantaista lähtien tilaa, kun osa harrastajista päättää kautensa Finlandiaan. Somppi ei sellaista peliä ymmärrä.

– Maaliskuun kaksi viimeistä viikkoa tarjoavat tällä alueella usein kauden parasta. Voitelu on helppoa, kun lumi menee ryynimäiseksi. Se on seinäpito melkein liisterillä kuin liisterillä. Ei missään nimessä kannata kautta tähän lopettaa, veteraani jyrisi.

Janne Urpunen
janne.urpunen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi