Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hiihtolajit

Ari Luusua puolustaa Finlandia-hiihdossa 50 kilometrin perinteisen voittoaan

SM-fatbiken 40 kilometrin reitillä noustaan neljä kertaa Tiirismaan huipulle.

Ari Luusua oli viime vuoden perinteisen hiihtotavan kilpailun ykkönen ennen Aku Nikanderia. Kaksikko lähtee lauantaina eturivistä uusintaan. Kuva: Juha Peurala

Finlandia-hiihdon perinteisen hiihtotavan kilpailun viime vuonna voittanut Ari Luusua puolustaa ykkössijaansa lauantaina Lahdessa. Ski Team Mäenpään hiihtäjä starttaa 50 kilometrin kilpailuun Hiihtostadionilta numerolla 4.

Luusua pyrki myös Suomen MM-joukkueeseen Seefeldiin, mutta kun se tie nousi pystyyn, on hän keskittynyt sprinttien sijasta pitkän matkan hiihtoihin. Toissa viikonloppuna hän hiihti Tshekissä Jizerska 50 -kilpailussa kolmanneksi.

53. kerran hiihdetty Jizerska kuuluu Visma Ski Classic -touriin ja Luusuasta tuli ensimmäinen hiihtokiertueella palkintopallille noussut suomalaismies.

Kovaa vastusta Luusualle tulee tarjoilemaan muun muassa Aku Nikander, joka oli viime vuonna toinen. Jämin Jänteen Nikander oli helmikuun alussa Imatralla voittamassa viestin Suomen mestaruutta.

Lue myös: Finlandia-hiihtoon yli 4 000 hiihtäjää, ratamestarin mukaan latupohja kestää
 

Mister Finlandia-hiihto, peräti 11 kertaa Hiihtostadionilla Finlandian ykkössijaa juhlinut Kari Varis ei tällä kertaa urakoi molempina päivinä. Varis hiihtää vain sunnuntain vapaan hiihtotavan kisan, joka on samalla FIS Worldloppet Cupin osakilpailu.

Toissa vuonna Lahdessa viimeksi voittanut Varis oli viime vuonna perinteisellä kolmas ja vapaalla hiihtotavalla viides.

Sunnuntain 50 kilometrille on lähdössä myös esimerkiksi viime talvena toiseksi sijoittunut Kimmo Kymäläinen sekä Luusuan tavoin MM-kisojen sprinttipaikkaa yrittänyt Juho Mikkonen.

Kaikkiaan kahdelle päivälle ilmoittautuneita oli perjantaina yhteensä yli 4 000. Jälki-ilmoittautumisia otetaan molempina päivinä kilpailun lähtöön asti.

Vasta 40 pyöräilijää

Sunnuntaina hiihtäjien jälkeen maastoon pääsevät pyöräilijät ensimmäistä kertaa järjestettävässä Finlandia Fatbike -tapahtumassa. 40 kilometrin kilpailu on samalla fatbiken talvi-SM-kisa. Lisäksi harrastajille on tarjolla kevyempi 25 kilometrin vaihtoehto. Perjantai-iltapäivään mennessä mukaan oli ilmoittautunut 40 pyöräilijää. Fatbike-ajoonkin pääsee jälki-ilmoittautuneena sunnuntaihin asti.

40 kilometrin reitistä noin neljännes kulkee Finlandian latupohjilla, mutta pääosin ajetaan fatbikeilla ajettuja polkuja pitkin. Reitin vaativuudesta kertoo se, että Tiirismaan huipulle noustaan yhteensä neljä kertaa. 25 kilometrin retkirata ei yllä Tiirismaan nousuihin asti.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi