Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hiihtolajit

Finlandia-hiihdossa mukana meksikolaismies – "Se on ollut vitsinä jo monta vuotta"

Tämän vuoden tapahtumaan on ilmoittautunut 3250 hiihtäjää. Kuva viime vuoden Finlandia-hiihdosta. Kuva: Juha Peurala

Lahden hiihtolajien tapahtumaputki saa jatkoa 23.–24. helmikuuta, kun Finlandia-hiihto tuo hiihdon ystäviä nauttimaan Lahden ja Hollolan laduista. Tapahtumaan on ilmoittautunut 3 250 hiihtäjää, jotka edustavat 28 eri kansallisuutta.

Suosituin matka on jälleen ollut perinteisen 50 kilometriä, jolle on ilmoittautunut 1 489 hiihtäjää. Finlandia-hiihtoon jo ilmoittautuneiden joukossa on ensimmäistä kertaa myös meksikolaisedustus, kun Luis Orozco osallistuu 32 kilometrin perinteisen kilpailuun lauantaina 23. helmikuuta.

– Meillä on ollut vitsinä monta vuotta, että jonain päivänä minun pitäisi osallistua Finlandia-hiihtoon, sillä ei ole montaa meksikolaista, jotka osaisivat hiihtää. Meksikossa lumi on lähinnä jotain, mikä näkyy kaukana vuorien huipuilla, Orozco sanoi.

Hän oppi hiihtämään saapuessaan Suomeen opiskelemaan 18 vuotta sitten. Innostajana toimi suomalainen tyttöystävä, josta tuli sittemmin Orozcon vaimo. Nyt ”vitsin” toteutuminen on enää reilun 1,5 viikon päässä. Minkälaista Finlandiaa kovasti kotimaassaan mediahuomiota tapahtuman tiimoilta saanut mies odottaa?

– Hauskaa ja haastavaa. Tämä on ensimmäinen hiihtokisani, joten päätavoitteeni on päästä maaliin. Tällä hetkellä odotan, että hiihtäisin 32 kilometriä alle 3,5 tunnissa, mutta katsotaan, hän sanoo.

Tänä vuonna Finlandian yhteydessä kilpaillaan myös fatbike-pyöräilyn SM-mitaleista sunnuntaina 40 kilometrin matkalla. Fatbikella tapahtumaan voi osallistua myös 25 kilometrin reitillä.

Kun Finlandia-hiihtoviikonloppu on takana, tapahtuma ei suinkaan ole tältä vuodelta vielä ohi. Viidettä kertaa järjestettävä supersuosittu Lasten Finlandia hiihdättää Lahden, Hollolan ja Nastolan 1.–4. luokkalaisia tänä vuonna 7. maaliskuuta. Tapahtumaan ilmoittautui edellisen kerran yli 2 000 koululaista, ja vastaavaa määrää odotetaan tänäkin vuonna. Jokainen osallistuja palkitaan mitalilla ja kannustusjoukkojakin tsempataan mukaan.

Finlandia-hiihdon ja Lasten Finlandian suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Aiotko osallistua Finlandia-hiihtoon?
Aiotko osallistua Finlandia-hiihtoon?
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi