Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hiihtolajit

Uusittu huoltoalue loi unohtumattomia fanikohtaamisia: "Näin, kuinka poika meni täysin hämilleen"

Salpausselän kisojen pääsihteeri Aino-Kaisa Saarinen oli tyytyväinen etenkin huoltoalueuudistukseen. Lisääntynyt vuorovaikutus urheilijan ja fanin välillä sai kiitosta kaikilta osapuolilta.

Pääsihteeri Aino-Kaisa Saariselle jäi kisoista päälimmäisenä mieleen kohtaamiset urheilijoiden ja kisakävijöiden välillä. Kuva: Katja Luoma

Salpausselän kisat olivat Aino-Kaisa Saariselle ensimmäiset pääsihteerin tuolilla. Heinäkuun nimityksestä kestänyt projektisuunnittelu näki päivänvalon viikonloppuna, kun 28 000 silmäparia todisti kisapaikalla aikaansaannosta.

Kisoista jäi erittäin hyvä maku Saarisen suuhun. Hän oli tyytyväinen etenkin huoltoalueuudistukseen, joka tarjosi yleisölle aikaisempaa lähemmän kontaktin urheilijoiden kanssa. Myös yleisöpalvelujen siirtäminen Lahti-halliin oli onnistunut ratkaisu.

Unohtumattomia kohtaamisia

Etäisyys urheilijoihin ei jäänyt lyhyemmäksi ainoastaan matkallisesti. Saarinen kertoo saaneensa iloista kävijäpalautetta myös konkreettisista kohtaamisista.

– Luin sähköpostistani, että joku oli saanut yhteiskuvan Ristomatti Hakolan kanssa. Toinen hieno kohokohta oli se, kun joku oli saanut kuvan Eero Hirvosen kanssa.

Lue myös: Salpausselän kisojen kävijätavoite ei täyttynyt, järjestäjät silti tyytyväisiä
 

Saarisen mielestä koskettavin hetki koettiin kuitenkin yhden nuoren pojan ja norjalaishiihtäjä Eirik Bransdalin välillä.

– Näin, kuinka poika meni täysin hämilleen, kun Bransdal oli yhtäkkiä ojentamassa kisanumeroaan hänelle kilpailun jälkeen. Bransdal tiesi, että kyseinen poika oli ollut koko päivän katsomossa ja halusi antaa lappunsa hänelle. Lopuksi otettiin vielä yhteiskuva.

Saarisen mukaan on erittäin tärkeää luoda juuri tällaisia kokemuksia kisakävijöille.

– Juuri se, että sinä voit heittää ylävitoset tai vaihtaa muutaman sanan urheilijan kanssa, kun hän on kävelemässä maalialueelta huoltoalueelle. Nämä on niitä asioita, joita et televisiosta pysty kokemaan.

Huollon helppous

Palaute huoltoaluemuutoksesta oli positiivista myös urheilijoiden ja huoltajien suunnalta.

– Kiitosta tuli matkan lyhyydestä. Suksia pääsi testaamaan kivenheiton päässä kisapaikasta. Lisäksi suksien ja varusteiden kuljettamiseen kulunut aika oli pienempi. Katsojakohtaamiset olivat mieluisia myös urheilijoille itselleen.

Nämä on niitä asioita, joita et televisiosta pysty kokemaan. Pääsihteeri Aino-Kaisa Saarinen

Parannettavaakin löytyy. Saarisen mukaan mäkihyppääjien ruokailu tuotti aluksi ongelmia.

– En ihan täysin ymmärtänyt aluksi, mitä siellä olisi pitänyt olla. Tiedon saatuani saimme pienet asiat korjattua.

Nuoria tarvitaan talkoisiin

Talkooväkeä oli jälleen kerran paikalla riittävästi. Mukana oli paljon kokeneita konkareita, mutta myös nuoria ensikertalaisia. Nuorten talkoolaisten saamiseksi tulisi yhteistyötä urheiluseurojen välillä tiivistää entisestään.

– Kestoväki talkoissa tuppaa olemaan vähän iäkkäämpää porukkaa, vaikkakin innokasta. Heidän jättäytyessä aikanaan pois meillä on tarve saada myös nuorempaa väkeä paikalle. Seurojen välisen yhteistyön tiivistäminen lisäisi varmasti myös käytettävissä olevien järjestysmiehien määrää.

Kaksipäiväisyys kannattaa

Vaikka kisojen aikataulu onkin tiukka, Saarinen on silti kaksipäiväisen tapahtuman kannalla myös tulevaisuudessa.

– On järkevää, että saamme monipuolisesti lajeja ja paljon tapahtumaa aina yhdelle päivälle. Jokaiselle jotakin.

Ensi talvena palataan normaaliin päiväjärjestykseen, kun kisat pidetään helmi-maaliskuun vaihteessa.

– Tänä vuonna piti toitottaa ihmisille, että kisat on nyt, eivätkä kuukauden päästä. Ensi vuonna pääsemme tuomaan itse kisojen sisältöä paremmin esiin, Saarinen nauraa.

Juuso Taskinen
juuso.taskinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi