Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hiihtolajit
Juha
Hölttä
juha.holtta@ess.fi

Kolumni: "Vääriä" kisoja "väärään" aikaan – Lahdessa nähtiin viikonloppuna valituksesta huolimatta siistit kisat

Salpausselän kisat järjestettiin "väärään" aikaan, koska ne kisattiin kuukautta normaalia aikaisemmin.

Viikonloppuna kilpailtiin "väärissä" lajeissa, koska suomalaisille perinteisen hiihtotavan väliaikalähdöt ovat edelleen niitä ainoita "oikeita" hiihtokisoja.

Maailmancup-viikonloppua ei myöskään markkinoitu "oikein" tai "tarpeeksi", koska "kukaan" ei edes tiennyt, että perinteikäs tapahtuma järjestettiin jo helmikuun alkupuolella.

Siinä ydinnippu selityksistä tai tekosyistä, miksi kisatapahtuma jätettiin väliin.

Epäilen vahvasti, että juuri tekosyiden esittäjät eivät olisi tulleet paikalle, vaikka kisat olisivat olleet maaliskuun alussa, sunnuntaina olisi hiihdetty varsinainen klassikko 50 kilometriä väliaikalähdöllä ja kisoja olisi rummutettu kyllästymiseen asti televisiossa, radioissa ja lehdissä.

Lahdessa nähtiin viikonloppuna siistit kisat, joissa mukanaolollaan jokainen läsnä ollut voi kehuskella niille, jotka jättivät tulematta. Tunnelma oli välillä katossa, kun Hiihtostadionilla taisteltiin suomalaisvoimin, ja välillä tunnelma oli harras, kun iltamäessä vietettiin Matti Nykäsen muistohetkeä.

Lue myös: "Salpausselän viimeiset aplodit Matille" – iltajuhlassa muistettiin maailman parasta mäkihyppääjää
 

Ei ollut järjestäjien vika, että Salpausselkä mahtui Kansainvälisen hiihtoliiton kalenteriin vain helmikuulle ja FIS määräsi senkin, että maastohiihdossa kilpaillaan Lahdessa vain sprinttimatkoilla. Kaikki parhaat urheilijat eivät MM-hiihtojen läheisyyden takia olleet mukana, mutta ei osanotto koskaan ole sataprosenttinen arvokisojen jälkeen käytävissä kisoissakaan.

Hiihtostadionilla yleisöä huudattivat kuitenkin esimerkiksi maailman ykköshiihtäjä Johannes Höstflot Kläbo ja suomalainen olympiavoittaja ja maailmanmestari Iivo Niskanen.

Lisäksi yhdistetyssä nähtiin uuden suomalaissukupolven ensimmäinen cup-voitto ja vahvoja suomalaisia MM-mitaliehdokkaita. Mäkihypyssäkin kilpaili maailman eliitti ja ainakin sadat puolalaiset olivat innoissaan, kun Kamil Stoch voitti.

Ei hullumpi kattaus tulevia Seefeldin menestyjiä.

Ja markkinoinnista puheenollen, tuoreessa muistissa ovat vielä nekin parit kisat, joita rummutettiin rajusti, mutta yleisötavoitteesta jäätiin silti kauas.

Nyt yleisötavoite oli 32 500 ja toteutuma 28 000. Sekin oli hyvä tulos, sillä räntäsade ja loskakeli verottivat varmasti yleisömäärää. Tosin varmasti joku kaikesta kitisevä pistää säänkin järjestäjien piikkiin.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi