Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hiihtolajit

Antti Aalto haki joukkuekisasta virtaa – ”Sunnuntaina tavoite on yltää kauden parhaaseen sijoitukseen”

Suomi ylsi toiselle kierrokselle, vaikka hypyt eivät häikäisseetkään. Itävalta ja Gregor Schlierenzauer palasivat ykköspallille.

Antti Aallon toinen hyppy ei onnistunut. Kuva: Markku Ulander

Suomalaiskotkat (Eetu Nousiainen, Jarkko Määttä, Andreas Alamommo ja Antti Aalto) ylsivät ihan kelpo sijoitukseen (8:s) Salpausselän maailmancupin perinteisessä joukkuekisassa lauantaina. Vaikka tulos oli vähintäänkin tyydyttävä, eivät suomalaisten hypyt aiheuttaneet varsinaisia riemunkiljahduksia. Hieman yllättäen pisimmän siivun vetäisi Eetu Nousiainen, jonka ensimmäisen kierroksen hyppy kantoi 118,5 metriä. Toisen ponkaisun mitaksi tuli 111,5 metriä.

Suomen ykköshyppääjä Antti Aalto (116,5 ja 101,5 metriä) ei löytänyt parasta virettään. Perjantain karsinnassa säväyttänyt Aalto ei ollut huolissaan, vaikka paras kanto hypyistä jäi uupumaan.

– Kivaa oli päästä hyppäämään joukkuekisassa kaksi kertaa. Sekään ei ole ollut meille ihan jokapäiväistä herkkua, Aalto muistutti realiteeteista.

Eetu Nousiainen nautti lauantain ilmapiiristä. Kuva: Markku Ulander

Kotiyleisön edessä oli mukava kilpailla. Mäkimonttuun oli saapunut ilkeästä ja kosteasta kelistä huolimatta melko runsaasti talviurheilun ystäviä.

– Salppurin kisoissa on aina hyvä tunnelma. Oli siistiä hypätä.

Aallon kauden paras kisa osui joulukuun alkuun. Silloin Venäjän Nizhny Taglissa Aalto sijoittui kuudenneksi.

– Itseluottamukseni on korkealla. Olen saanut hilattua perustasoani koko ajan korkeammalle. Toivon, että pystyn sunnuntaina henkilökohtaisessa kisassa petraamaan kauden parasta tulostani.

Lue myös: "Salpausselän viimeiset aplodit Matille" – iltajuhlassa muistettiin maailman parasta mäkihyppääjää
 

Alkuviikosta menehtynyt mäkilegenda Matti Nykänen ei ole näytellyt Aallon, 23, elämässä kovin suurta roolia.

– Totta kai hänen poismenonsa kosketti ja se oli ikävä juttu. Masa oli kuitenkin merkittävä henkilö mäkihypyssä. Olen pikkupoikana katsellut videolta Nykäsen hyppyjä.

Eetu Nousiainen nautti lauantai-illan huumasta. Nousiainen yrittää henkilökohtaisessa kisassa toistaa joukkuemäen ensimmäisen kierroksen temppunsa.

– Kunhan pystyn tekemään omat hyvät hyppyni. Mitään sijoitustavoitetta en aseta. Yritän nauttia kisatunnelmasta.

Kisan voitosta käytiin tiukka kamppailu. Mielenkiintoisten vaiheiden jälkeen ykköspallille nousi Itävalta ennen Saksaa ja Japania. Itävallan voittojoukkueessa hyppäsivät Philipp Aschenwald, Gregor Schlierenzauer, Michael Hayboeck ja Stefan Kraft.

Itävallan joukkue Michael Hayboeck, Stefan Kraft, Philipp Aschenwald ja Gregor Schlierenzaueroli yhtä hymyä kisan jälkeen. Kuva: Markku Ulander

Pikkuhiljaa paluuta maailman terävimpään kärkeen tekevä Schlierenzauer oli erittäin tyytyväinen omiensa joukkuepanokseen.

– Ennen kaikkea tuntuu tosi hyvältä olla takaisin cup-sirkuksessa. Itselläni on ollut vaikeita aikoja. Olen vetänyt kotona kovaa treeniä. On kiva huomata, ettei se ole mennyt hukkaan, vaikka rehellisesti sanoen matkaa kärkeen on edelleen aika paljon. Voitto joukkuekisassa teki meille kaikille hyvää. Tässä on vielä sopivasti aikaa MM-kotikisoihin.

Esa Rauhanlaakso
esa.rauhanlaakso@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi