Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hiihtolajit
Mikael
Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi

Kommentti: Suomi voitti, kun kaikki parhaat eivät olleet mukana – entä sitten?

"Kun voittaa, ei tarvitse hirveästi selitellä, kenet vielä olisi pitänyt voittaa", Ilkka Herola summaa hänen ja Eero Hirvosen lauantaista yhdistetyn parisprintin voittoa.

Eero Hirvonen ja Ilkka Herola tuulettivat Salpausselällä korkeimmalla korokkeella. Toiseksi tulivat Norjan Espen Björnstad ja Jörgen Graabak ja kolmanneksi Itävallan Wilhelm Denifl ja Mario Seidl. Kuva: Sami Lettojärvi

Yhdistetyn mahtimaa Saksa on Salpausselällä B-joukkueella, Norjalta puuttuu maailmancupin kärkinimi Jarl Magnus Riiber. Tarvitseeko Ilkka Herolan ja Eero Hirvosen upealta voitolta ottaa jotain pois sen vuoksi?

Ei tarvitse, oli Hirvosen ja Herolan oma mielipide.

Hirvonen totesi, että kun he viime vuonna ottivat kolmossijan Salpausselän parisprintissä, Saksan molemmat joukkueet jäivät taakse. Herola puolestaan muistutti, että kisaviikonloput eivät ole veljiä keskenään. Joskus joku on kipeänä, joskus joku epäonnistuu, joskus jotkut jäävät kotiin pitämään kisataukoa ja lataamaan voimia tulevaan.

– Silloin kun voittaa, ei tarvitse hirveästi selitellä, kenet vielä olisi pitänyt voittaa, Herola naulasi.

Herolan ja Hirvosen voitto nosti mielialat korkealle koko Suomen joukkueessa.

Päävalmentaja Petter Kukkonen huomautti, että Norjan Jörgen Graabak on lajin kovimpia kirimiehiä. Kukkonen ei muistanut, milloin joku olisi selättänyt Graabakin kiritaistossa samalla tavalla kuin Hirvonen nyt.

Lue myös: Norjalaisjuhlat molemmissa finaaleissa – katso kuvakooste päivän sprinttihiihdoista
 

Hymy oli herkässä myös Leevi Mutrulla ja Arttu Mäkiaho. Kertomansa mukaan heillä oli riemu yhtä korkealla kuin voitostaan nauttineilla joukkuetovereillaan. Niin kauan menestystä on lajipiireissä odotettu.

Mutrun ja Mäkiahon omakin suoritus oli lupauksia herättävä lukuun ottamatta Mutrun hyppyä, jossa vanhat tekniikkavirheet puskivat läpi ja hyppy meni keulalta läpi, kuten hän itse kuvaili. Hiihdossa Suomen kakkospari pysyi takimmaisen pääjoukon vauhdissa ja tuli maaliin kahdeksantena.

Mäkiaho totesi, että kahden konkarin – Itävallan Bernhard Gruberin ja Italian Alessandro Pittinin – vauhdissa pysyminen tuotti vaikeuksia. Gruberin johtama Itävallan kakkospari pääsi lopulta karkuun, mutta huippuhiihtäjä Pittin tuli maaliin vain kolme sekuntia 21-vuotiaan Mäkiahon edellä.

MM-Seefeldissä Suomella on oikea mitalisauma parisprintissä. Täysimittaisessa joukkuekisassa unelma on ehkä utopiaa, mutta mustaksi hevoseksi Suomen voi siinäkin merkitä.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi