Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hiihtolajit

"Tämä oli maksimisuoritus tänään" - Miska Poikkimäki viides kolmenkympin tiukassa kisassa, MM-kulta Italiaan

Miska Poikkimäki hiihti viidenneksi. Kuva: Vesa Moilanen

Suomalaisten kova taistelu riitti kolmeen sijaan 15 parhaan joukossa alle 20-vuotiaiden miesten 30 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailussa.

Miska Poikkimäki oli parhaana viides, Petteri Koivisto 12:s ja Arsi Ruuskanen 15:s.

Pitkän matkan sankariksi ylsi lopulta Italian Luca Del Fabbro. Miesten kilpailu oli naisten vastaavaa huomattavasti tasaisempi ja tiukempi loppuun saakka. Voitosta taisteli maalisuoralla neljä miestä. Del Fabbron voittoajaksi kirjattiin 1.15.16,7.

Hopeaa otti Norjan Haavard Moseby ja pronssille hiihti Sveitsin Cyril Faehndrich. Neljänneksi voittokamppailussa jäi Yhdysvaltojen Gus Schumacher seitsemän kymmenystä voittajasta jääneenä.

Koivisto ja varsinkin Poikkimäki olivat mukana voittokamppailussa viimeisille kilometreille saakka. Kärkinelikko karkasi pitkään suurena säilyneeltä pääryhmältä vasta viimeisessä intiaanikukkulan nousussa. Poikkimäki otti jopa johdon hetkeksi viimeisessä pitkässä nousussa.

- Yritin laittaa lisää vauhtia ja mietin, onkohan äijillä kuinka paljon voimia. Hyvin tulivat silti mukana. Seuraavassa laskussa sain sellaisen latingin päälle, että "tänään voitetaan" ja päätin antaa kaiken itsestäni. Laskuun tuli pieni rako, sitten sain taas itseni ladattua tuntumaan uudelleen. Ei se nyt ihan riittänyt, mutta hyvä taistelu silti, Poikkimäki kertaa hetkiä viimeisiltä kilometreiltä.

Poikkimäki on suoritukseensa tyytyväinen.

- En osannut arvioida, mihin rahkeeni riittäisivät tässä kisassa. Ajattelin, että kymppisakkiin pääsy olisi hyvä. Tuntuu hyvältä, että puristin itseni viidenneksi.

- Tämä oli aika lailla maksimisuoritus tänään, sain itsestäni kaiken irti. Ainakin lähellä uran parasta hiihtoa tämä oli, Poikkimäki sanoi.

Petteri Koivisto harmittelee huonoja asemia viimeiselle 2,5 kilometrin pätkälle lähdettäessä.

- Mitalikamppailuun päästäkseen olisi aiemmin pitänyt saada nostettua sijoitusta. Sinänsä kisa tuntui ihan helpon oloiselta kolmekymppiseltä, ei krampannut ollenkaan ja hiihto tuli paljon paremmin loppuun asti. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa viestiin.

- Miska (Poikkimäki) oli alle kuuden sekunnin päässä mitalista, joten tiedän että itsellänikin mitaleille on mahdollista päästä, Koivisto sanoi.

Koivisto on onnistunut arvokisaurakassaan mukavasti. Mies oli 10 kilometrin vapaan kilpailussa seitsemäs.

- Ihan ok arvosanan antaisin itselleni. Ei erinomaista, mutta kunto on kuitenkin nousussa. Kropastani on silti otettu enemmänkin irti, Koivisto päätti.

Aino Kattilakoski
aino.kattilakoski@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi