Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hiihtolajit

Aleksi Parttimaa tyytyväinen valmentajaansa ja haaveilee olympialaisista - "Mustilta saa valmennusta jokaisella osa-alueella"

Aleksi Parttimaa muutti pari vuotta sitten Paimiosta Lahteen ja nauttii nyt täyspäiväisen urheilijan elämästä Sami Jauhojärven valmennuksessa. Kuva: Sami Lettojärvi

Hiihdon asiantuntijatehtävien lisäksi Sami Jauhojärvi on ammattilaisuransa jälkeen siirtynyt myös valmentajan tehtäviin.

Hollolassa asuvan Jauhojärven valmennuksessa on viime keväästä saakka ollut 23-vuotiaiden miesten 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa keskiviikkona parhaana suomalaisena sijalle 14. hiihtänyt Aleksi Parttimaa.

– Viime keväänä kävimme "Mustin" kanssa neuvotteluja ja hän innostui, Parttimaa kertoi.

Aleksi Parttimaa hiihti uransa parhaan nuorten arvokisasuorituksen kotiladuilla, sillä hän on asunut kaksi vuotta Lahdessa.

– Tyttöystävä aloitti täällä sairaanhoitajan opinnot, joten muutin perässä. Viime vuosi meni armeijassa, mutta nyt on ensimmäinen vuosi, jonka olen kokonaan saanut viettää täysipäiväisenä urheilijana Lahdessa ja treenannut Mustin perässä.

Parttimaa on tyytyväinen valmennukseensa.

– Hyvin on toiminut. Harjoitteluuni tuli vähän muutoksia, mutta Jauhojärveltä on saanut joka osa-alueelle valmennusta. Niin ravintoon, lihashuoltoon kuin harjoitteluunkin sekä siihen, miten urheilijan pitää toimia joka tilanteessa. Musti on säännöllisesti mukana treeneissä, esimerkiksi kesällä ja syksyllä noin kerran viikossa.

Keskiviikon hiihtoa Parttimaa kuvaili uransa parhaaksi tietämättä sijoitustaan. Aiemmin miehen paras nuorten arvokisatulos on perinteisen 10 kilometrin kilpailun kymmenes sija Romaniasta parin vuoden takaa.

Parttimaa tietää, että vaikka matkaa huipulle on vielä, hänellä on hyvin aikaa.

– Seuraavat olympialaiset ovat tavoitteena. Sinne asti aion harjoitella ja kilpailla ja katsoa, riittääkö vauhtini kisoihin asti, Parttimaa päätti.

Aino Kattilakoski
aino.kattilakoski@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi