Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hiihtolajit

Mitä Ranskan mieshiihdossa on tapahtumassa? Kymmenen parhaan joukossa kolme ranskalaista, nolla suomalaista

23-vuotiaiden miesten 15 kilometrin kärkikolmikko: Jules Lapierre (keskellä), Michal Novak (vas.) ja Ivan Yakimushin (oik.) Kuva: Jussi Nukari

Suomalaiset loistivat poissaolollaan alle 23-vuotiaiden miesten 15 kilometrin vapaan kilpailun kymppisakissa Lahden MM-hiihdoissa. Sen sijaan kymmen parhaan joukkoon mahtui peräti kolme ranskalaishiihtäjää, jotka olivat voittaja Jules Lapierren lisäksi viidenneksi sijoittunut Tom Mancini sekä Arnaud Chautemps, joka oli 7:s.

MM-kulta oli Lapierrelle ensimmäinen, mutta hän on aiemmin voittanut yhden henkilökohtaisen MM-hopean 30 kilometrin yhdistelmähiihdosta Gomsista ja kolme MM-viestimitalia vuosilta 2014-2016.

Keskiviikon 15 kilometrin miesten kilpailun voittajan lisäksi myös tiistain alle 20-vuotiaiden miesten 10 kilometrin kilpailun voittaja löytyi Ranskasta. Jules Chappaz voitti Venäjän Alexander Terentevin 21 sekunnilla. Samassa kisassa kaikki muutkin ranskalaismiehet mahtuivat 20 parhaan joukkoon sijoille 13., 14. ja 17. Suomalaisista kahdenkymmenen parhaan joukkoon mahtuivat seitsemänneksi hiihtänyt Petteri Koivisto ja Miska Poikkimäki, joka oli 11:s.

Jules Lapierre nappasi Ranskalle jälleen miesten MM-kullan. Suomen miehet eivät ole hiihtäneet vielä ollenkaan mitaleille Lahden kotikisoissa. Kuva: Jussi Nukari

Naistenkin puolella keskiviikon alle 23-vuotiaiden 10 kilometrin vapaan kilpailussa ranskalaisten kokonaispanos oli suomalaisnaisia parempi poislukien Eveliina Piipon hopeamitali. Ranskan Delphine Claudel oli kilpailun kuudes reilut 55 sekuntia voittajaa hitaampi. Kahdenkymmenen joukkoon mahtuivat lisäksi Coralie Bentz (14:s) ja Laura Chamiot Maitral (17:s). Suomalaisista Piipon jälkeen parhaiten suoriutui alle päivän varoitusajalla kilpailuun lähtenyt Rebecca Immonen, joka oli 29:s.

Aino Kattilakoski
aino.kattilakoski@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi