Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hiihtolajit

Hiihdon MM-kulta jälleen Ranskaan - Jauhojärven valmennettava paras suomalaismies

Verneri Suhonen haluaa menestyä Imatran SM-kisoissa. Kuva: Sami Lettojärvi

Suomalaismiehet eivät yltäneet kymmenen parhaan joukkoon nuorten MM-hiihtojen alle 23-vuotiaiden 15 kilometrin vapaan kilpailussa keskiviikkona.

Sami Jauhojärven valmentama Aleksi Parttimaa oli parhaimpana suomalaisena 14:s. Lahdessa kaksi vuotta asunut Parttimaa oli tyytyväinen suoritukseensa tutuilla laduilla.

– Tasainen hiihto. Minulla on aiemmin ollut ongelmana se, etten ole lähtenyt tarpeeksi kovaa liikkeelle. Nyt alusta alkaen kisa lähti hyvin käyntiin ja jaksoin hiihtää koko kisan hyvin. Myös suksi toimi myös loistavasti, siitä ei ainakaan tänään jäänyt kiinni, Parttimaa kuvaili suoritustaan.

Aleksi Parttimaa on asunut kaksi vuotta Lahdessa. Kuva: Sami Lettojärvi

Kilpailun voitti Ranskan Jules Lapierre ajalla 34.02,8. MM-kulta oli Ranskalle jo toinen perättäinen miesten sarjasta, sillä tiistaina Jules Chappaz voitti 20-vuotiaiden miesten 10 kilometrin kilpailun.

MM-hopealle hiihti tshekkiläinen Michal Novak 29,8 sekuntia Lapierrelle hävinneenä. Pronssia otti Venäjän Ivan Yakimushkin ainoastaan kaksi kymmenystä Novakia hitaampana.

Markus Vuorela oli 21:s. Kuva: Sami Lettojärvi

Suhosen mieli alkaa kirkastua

Muista suomalaisista Markus Vuorela oli 21:s, Juuso Tossavainen 27:s ja Verneri Suhonen 28:s.

– Aika rankka reissu oli, tosi kova keli tälle latuprofiilille, ei minulle kaikkein otollisin. Sain itsestäni kuitenkin kaiken irti ja lopun hiihdin niin kovaa kuin jaksoin, lahtelainen Suhonen sanoi suorituksen jälkeen.

Suhonen latasi paljon odotuksia, jopa mitalitoiveita maanantain sprinttiin, mutta mies jäi niukasti ulos välieristä. Pettymystä ennen keskiviikon kilpailua hän purki mököttämällä.

– Oman pään sisällä prosessi pitää käydä läpi. Hetken kun mököttää, on kiva mennä taas touhuamaan joukkuekavereiden kanssa. Kävin sprintin jälkeen tunnin verran hiihtelemässä Salppurin metsissä, kyllä se suurin ärsytys alkaa hiljalleen laantua.

Suhosen MM-kisaurakka on nyt ohi ja mies aikoo kääntää katseensa kohti Imatran SM-kisoja ja Lahden maailmancupin kisoja.

– Imatralla on vapaan sprintti, siellä on todella tärkeä onnistua. Myös Lahden maailmancupissa haluan hiihtää todella kovaa tai ainakin laittaa kaikki kauden kortit pöytään niissä kisoissa, aikuisten sprintin MM-kisapaikasta haaveileva Suhonen päätti.

Aino Kattilakoski
aino.kattilakoski@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi