Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hiihtolajit

Murtunut nenä ja titaania silmäpohjaan – lahtelainen hyppääjälupaus toipui pahasta kaatumisesta MM-kisoihin, katso hurja Instagram-kuva

Julia Tervahartiala on toipunut kilpailukuntoon, eikä kasvoissakaan enää näy merkkejä kaatumisesta. Kuva: Vesa Moilanen

Nuorten MM-hiihdot olivat mennä Julia Tervahartialalta sivu suun, sillä 16-vuotias lahtelainen hyppääjälupaus kaatui joulun alla pahasti Lahden HS100-mäessä. Samassa hyppyrissä, jossa tällä viikolla kilpaillaan MM-mitaleista.

Kyse oli Tervahartialan talvikauden ensimmäisestä hypystä kotimäessä, joka heittää hyppääjät normaalia korkeammalle.

– Olin hypännyt talvella vain semmoisista matalalentoisista mäistä. Hyppy lähti hyvin ja olin menossa pitkälle. Ilmalennon aikana sähkähdin ja menin vähän paniikkiin, että mitä pitää tehdä. Löysäsin nilkat ja suksi haukkasi, hän kertasi keskiviikkona hurjannäköistä kaatumistaan.

Tervahartiala on toipunut onnettomuudesta hyvin, eikä ulkoisia merkkejä enää näy, vaikka juuri kasvot kärsivät alastulossa pahiten.

– Nenä ja silmäpohja murtuivat. Silmäpohjaan jouduttiin laittamaan noin kaksi viikkoa sitten titaaninen lasta, joku laatta tai semmoinen systeemi, kun se on niin paperinohut, ettei luudu itsestään. Siinä vaan leikattiin ihan pikkasen silmäkulmasta ja luomi käännettiin, hän naurahti.

"Riittää mihin riittää"

Kaatumisesta ei jäänyt mitään kammoa ja Pasi Ahosen valmentama Tervahartiala palasi mäkeen viime viikolla, juuri ennen kuin se suljettiin MM-kisojen takia.

– Ehkä hyppäämisessä oli vähän arkuutta, mutta siitä se sitten lähtee pikku hiljaa. Toivottavasti saan hyppyyn viimeisen niitin ja itseluottamuksen nyt virallisissa harjoituksissa.

Viikonloppuna hän haki hyppytuntumaa Kuopiossa.

– Nyt ei enää ole näistä kisoista oikeastaan mitään odotuksia. Tavoitteena on hypätä omalla tasolla ja se riittää sitten mihin riittää. Ei minulla ole hajuakaan mihin se riittää, hän nauroi.

– En mieti koko asiaa, sillä sitä rupeaisi vaan jännittämään ja tulisi odotuksia ja paineita.

Toisissa nuorten MM-kisoissaan kilpaileva Tervahartiala arvelee, että kotimäestä voi olla hänelle vähän etua. Tärkeämpää on kuitenkin päästä kilpailemaan Lahdessa.

– Tosi kiva päästä hyppäämään kotikisoissa, kun en ennen ole päässyt näin isoissa kisoissa.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi