Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hiihtolajit

Erik Valnes näytöstyylillä nuorten MM-kultaan, naisten finaalissa dramaattinen loppu - suomalaiset jäivät tylysti ulos välieristä

Verneri Suhonen putosi niukasti välieristä. Kuva: Anssi Hietamaa

Lahden hiihtostadionilla sunnuntaina alkaneiden nuorten MM-hiihtojen toinen kilpailupäivä ei tuonut suomalaismenestystä. Alle 23-vuotiaiden naisten ja miesten perinteisen hiihtotavan sprintit kilpailtiin kauttaaltaan läpi lähes 20 asteen pakkasessa.

Miesten sarjassa MM-kultaa voitti odotetusti Norjan Erik Valnes. Hopealle ylsi Venäjän Sergey Ardashev 1,38 sekuntia lopussa höllännyttä Valnesia hitaampana. Pronssia sai norjalainen Joachim Aurland kaksi sekuntia Valnesille hävinneenä.

Valnesin voitto oli odotettu, sillä sprintin suurlupaus on väläytellyt menestyspotentiaalia myös aikuisten sarjassa. Mies hiihti lauantaina Otepään maailmancupissa miesten sprinttifinaalissa kuudenneksi ja viikkoa aiemmin Dresdenissä kolmanneksi.

Sprinttikilpailu oli Valnesille ainoa startti Lahden kisoissa. Mies aikoo keskittyä nyt kahden viikon kuluttua järjestettäviin Norjan mestaruuskilpailuihin.

- Yritän metsästää paikkaa aikuisten Seefeldin MM-kisoihin, mutta taistelu Norjan paikoista on todella kovaa ja edelläni on monia miehiä. Norjan mestaruuskisojen sprintti on todella tärkeä kisa ja olisi hyvä päästä Lahden maailmancupin sprinttiin ja menestyä myös siellä, Valnes pohti.

Ruotsin Moa Lundgren juhli Lahdessa maailmanmestaruutta. Kuva: Anssi Hietamaa

Naisten kilpailussa dramaattinen lopputaistelu

Alle 23-vuotiaiden naisten MM-sprintin voiton nappasi puolestaan Ruotsin Moa Lundgren dramaattisten vaiheiden jälkeen.

Norjan Tiril Udnes Weng ja Ruotsin Johanna Hagström karkasivat muilta viimeisessä nousussa, mutta kun Hagström kaatui laskuun lähdettäessä, Weng näytti pyyhältävän selvään voittoon. Lundgren ei kuitenkaan luovuttanut, vaan kiri armottomasti loppusuoralla ja nousi Wengin rinnalle.

Voittaja selvitettiin lopulta maalikamerakuvan avulla. Lundgrenin voittomarginaaliksi Wengistä mitattiin viisi sadasosaa.

Pronssi suuntasi Venäjälle Aida Bayazitovan mukana. Bayazitova jäi voittajasta +3,78 sekuntia.

Moa Lundgren oli voitosta yllättynyt.

- Olisin ollut pronssiinkin tyytyväinen! Kisa oli todella kova, olin niin väsynyt. Kulta todellakin yllätti minut, Lundgren sanoi.

Kilpailu käytiin kauttaaltaan läpi lähes 20 asteen kovassa pakkasessa.

Hieman yllättäen kaikki päivän suomalaishiihtäjät jäivät kauaksi kärjestä, eikä yksikään yltänyt edes välieriin saakka.

Juuso Haaralan MM-sprintti päättyi karvaaseen pettymykseen. Kuva: Anssi Hietamaa

Miehistä korkeimmalle kipusivat Lauri Lepistö ja Verneri Suhonen, jotka kuitenkin jäivät aikavertailuissa niukasti välierien ulkopuolelle. Lepistö oli lopputuloksissa 13:s, Suhonen lopulta 16:s.

Juuso Haaralan kilpailu päättyi dramaattisesti, kun hän törmäsi alamäessä aivan edessään kaatuneeseen Peter Holmesiin. Aikuisten maailmancupin sprintissäkin muutaman kerran kilpailleen Haaralan loppusijoitukseksi jäi 22. sija. Turo Sipilä jäi omassa puolivälierälohkossaan viidenneksi ja lopputuloksissa sijalle 25.

Suomalaisnaisista parhaiten suoriutui Vilma Nissinen, joka jäi aikavertailussa välieräpaikasta ainoastaan 33 sadasosaa. Lopputuloksena oli kuitenkin naisen uran paras nuorten MM-sijoitus 13:s.

Vilma Nissinen oli MM-sprintin 13:s. Kuva: Anssi Hietamaa

Toisena suomalaisnaisena erävaiheeseen päässyt Jasmi Joensuu oli lopputuloksissa 26:s.

Eveliina Piipon tie tyssäsi jo karsintaan ja pettynyt nainen jäi lopputuloksissa sijalle 33. Myös Emmi Lämsä karsiutui ja oli 41:s.

Edit 21.1. kello 16.54 juttua täydennetty .

Aino Kattilakoski
aino.kattilakoski@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi