Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hiihtolajit
Juha
Hölttä
juha.holtta@ess.fi

Kommentti: Sairastelukierteen jälkeen Korvan pronssi oli kuin voitto

Anita Korva pääsi Lahdessa palkintoseremonioihin. Kuva: Sami Lettojärvi

Nuorten MM-hiihdot saivat sunnuntaina Lahden Hiihtostadionilla parhaan mahdollisen alun. Aurinko paistoi ja monisatapäinen yleisö innostui parhaista suomalaisesityksistä.

Kotiyleisön sankari oli luonnollisesti Anita Korva, jonka pronssista voisi kuluneesti sanoa, että se oli kuin voitto. Vielä muutama viikko sitten hiihtäjä itsekään ei olisi voinut uskoa menestyvänsä Lahdessa, mutta hän löysi parin viime viikon aikana huippukuntonsa kuin ihmeen kautta.

Ihmeen siksi, että 19-vuotiaan urheilijan harjoituskausi ja vielä kilpailukauden alkukin menivät pipariksi sairastelukierteen takia. Kovalla päättäväisyydellä ja finaalissa omiin vahvuuksiinsa luottaen hän kuitenkin nousi palkintokorokkeelle.

Anita Korvaa ei ole suotta pidetty yhtenä harvoista suomalaisen maastohiihdon suurlupauksista. Kaksien edellisten MM-hiihtojen sprintin nelossijat kirkastuivat pronssiksi, joita palkintokaapissa on nyt kaksi, kun vuosi sitten Gomsin kisoista tuli jo mitali viideltä kilometriltä.

Suomen joukkue tavoittelee lisää juhlittavaa maanantaina, kun kehutulle radalle syöksyvät alle 23-vuotiaat sprintterit. Nyt ilmaiskisoista kannattaisi tulla nauttimaan lahtelaistenkin, sillä mukana on kaupungin oma poika – Verneri Suhonen.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi