Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hiihtolajit

Justyna Kowalczykillä sormensa pelissä – tyttöjen sprintin hopeamitalistilla kovat taustajoukot

Omaa hiihtouraansa jäähdyttelevä moninkertainen olympiavoittaja ja maailmanmestari aloitti keväällä Puolan maajoukkueen apulaisvalmentajana.

Anita Korva ja Puolan Monika Skinder vetivät peräkanaa välierässä. Finaalissa Justyna Kowalczykin ohjauksessa oleva puolalainen nappasi hopeaa ennen suomalaista. Kuva: Sami Lettojärvi

Alle 20-vuotiaiden tyttöjen sprinttihopeaa nuorten MM-kisoissa Lahdessa hiihtänyt 17-vuotias Monika Skinder on vielä hiihtopiireissäkin melko tuntematon tekijä, mutta hän on hyvässä opissa.

Tuoreen mitalistin saattelijana Lahdessa toimi muuan Justyna Kowalczyk, joka aiemmin tottui itse astelemaan urheilijana menestyjien haastattelutilaisuuksiin.

– Aloitin huhtikuussa maajoukkueen apulaisvalmentajana, selitti Kowalczyk rooliaan nuorten MM-hiihdoissa.

Moninkertainen olympiavoittaja ja maailmanmestari, maailmancupin kokonaiskilpailun voittaja ja neljästi ensimmäisenä Alpe Cermisin päälle Tour de Ski -ykkösenä kivunnut Kowalczyk lopetti virallisesti uransa viime keväänä.

Kilpailemista hän ei kuitenkaan ole lopettanut, sillä Kowalczyk napsi kärkisijoja vielä alkukaudesta Oloksen ja Saariselän FIS-kisoissa. Maajoukkueen apulaisvalmentaja oli tuollon maajoukkueurheilijoiden kanssa ensilumenleireillä Lapissa.

– Monikan mitali ei ollut yllätys. Hänen mahdollisuutensa nähtiin jo kesällä ja hän on napsinut hyviä sijoituksia alkukaudesta, selvitti Kowalczyk.

Sender muun muassa voitti joulukuussa Saariselän kisojen sprintin.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi