Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hiihtolajit

"Paras mahdollinen signaali" – Verneri Suhosen viimeistelyssä oli "jalka herkällä"

Lahtelaishiihtäjä toivoo kotiyleisöltä kovaa kannustusta maanantain sprinttihiihtoon. Yleisölle muistutukseksi: nuorten MM-hiihtoihin on vapaa pääsy.

Verneri Suhonen (vas,) sai vahvan signaalin lauantain viimeistelyharjoituksesta. Lahtelaisen lisäksi 23-vuotiaiden sprinttiin osallistuvat Jasmi Joensuu, Eveliina Piippo, Vilma Nissinen, Emmi Lämsä ja Turo Sipilä sekä viikonloppuna vielä Otepäässä kilpailleet Janne Haarala ja Lauri Lepistö. Kuva: Sami Lettojärvi

Vanhempi U23-ikäluokka aloittaa urakkansa nuorten MM-hiihdoissa Lahdessa sprintillä maanantaina. Suomalaisilla on varsinkin miehissä heti mitaliodotuksia.

– Periaatteessa kuka tahansa nelikosta voi olla paras ja heistä kaikilla on onnistuessaan edellytyksiä jopa kymmenen parhaan joukkoon, arvioi ikäluokan valmentaja Ville Oksanen.

Kotistadionillaan hiihtävän Hollolan Urheilijat -46:n Verneri Suhosen lisäksi avausmatkan hiihtävät Turo Sipilä sekä Otepään maailmancupin karsinnassa lauantaina hiihtäneet Lauri Lepistö ja Janne Haarala.

Mitalin ainoaksi tavoitteekseen asettanut Suhonen sai roppakaupalla itseluottamusta lauantaina tekemästään viimeistelyharjoituksesta.

Kaikki on enää kovasta kannustuksesta kiinni. Sprinttihiihtäjä Verneri Suhonen

– Jalka oli herkällä ja sain parhaan mahdollisen signaalin, lahtelainen myhäili.

Hän viimeisteli yhdessä sunnuntain kisaan valmistautuneiden nuorempien poikien kanssa ryhmähiihtoa, kirejä ja eri taktiikoita.

– Kokeilin esimerkiksi sitä, voiko viimeisessä laskussa tulla takaa vielä keulaan ja onnistuihan se. Tein myös suksitestejä ja löydettiin hyvä pari. Lisäksi Jylhän Martti tuo Otepäästä yhden tutun tämän kelin parin.

Oksanen on Suhosen henkilökohtainen valmentaja ja myös hän oli tyytyväinen näkemäänsä.

– Jos samanlainen tahti jatkuu kilpailuun asti, niin hyvä tulee.

Suhonen toivoi yleisön löytävän Hiihtostadionille maanantaina.

– Mies tuntuu olevan kunnossa ja kalustonkin pitäisi olla kunnossa. Kaikki on enää kovasta kannustuksesta kiinni, hän naureskeli.

Valmentaja Ville Oksasen mukaan kaikilla sprinttimiehillä on onnistuessaan mahdollisuudet kymmenen parhaan joukkoon. Kuva: Sami Lettojärvi

Alle 23-vuotiaiden naisten suurimmat menestysodotukset ovat Ville Oksasen mukaan keskiviikkona ja perjantaina hiihdettävillä normaalimatkoilla, mutta sprintti on aina sprintti.

– Suurimmat odotukset ovat luonnollisesti Eveliina Piipolla ja Johanna Matintalolla, arvioi Oksanen.

Matintalo hiihti vielä sunnuntaina Otepäässä maailmancupin kympillä 15:nneksi ja maanantaina Lahdessa sprintin hiihtävä Pippo oli joulukuussa Beitostölenin maailmancupissa 22:s.

Piipon lisäksi sprintissä hiihtävät Jasmi Joensuu, Vilma Nissinen ja Emmi Lämsä.

Sprintin aika-ajot hiihdetään maanantaina Hiihtostadionilla kello 12 ja erähiihdot alkavat kello 14.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi