Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hiihtolajit

Finlandia-nimellä sivakoidaan Kiinassa tammikuussa 2020 – Hiihtoliitto sopi kiinalaisten kanssa maratonhiihdon järjestämisestä vuosina 2020–2024

Finlandia-nimellä hiihdetään tulevaisuudessa Lahden ja Hollolan lisäksi myös Kiinassa. Kuva: Juha Peurala

Tammikuussa 2020 hiihdetään Kiinassa ensimmäinen Harbin Finlandia Ski Marathon. Tutun Finlandia-nimen käytön taustalla on Suomen hiihtoliiton allekirjoittama lisenssi- ja konsultaatiosopimus Finlandia-hiihdon järjestämisestä Harbinin kaupungissa vuosina 2020–2024.

Sopimuksella Hiihtoliitto myöntää järjestämis- ja markkinointioikeudet Harbin Sports Bureaulle ja kouluttaa samalla kiinalaiset kumppanit hiihtomaratontapahtuman järjestelyihin. Sopimus on ensimmäinen suomalaisten tekemä tapahtumajärjestäjien konsultaatiosopimus pohjoismaisissa hiihtolajeissa.

Suomessa Finlandia-hiihto jatkaa totuttuun tapaan ja sen järjestelyistä vastaavat Lahden Hiihtoseura sekä Hollolan Urheilijat -46. Tänä vuonna hiihdetään 46. Finlandia-hiihto 23.–24. helmikuuta.

Harbin Finlandia Ski Marathonin järjestely- ja konsultaatiotöissä käytetään suomalaisia asiantuntijoita. Harbin on Heilongjiangin maakunnan pääkaupunki, jossa on noin 10 miljoonaa asukasta. Rovaniemen ystävyyskaupunki Harbin on ollut aktiivisesti kehittämässä talviurheiluosaamista ja tapahtumia Kiinassa.

– Finlandian järjestäminen Harbinissa on hieno osoitus suomalaisen talviurheiluperinteen arvostuksesta. Pitkän neuvotteluprosessin lopputuloksena pystymme paitsi auttamaan Kiinaa kehittämään talviurheilua kohti Pekingin 2022 talviolympialaisia, myös löytämään uusia rahoituskanavia suomalaisen talviurheilun kehittämiseksi, sanoo Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala tiedotteessa.

Sopimus allekirjoitettiin Suomen ja Kiinan talviurheilun teemavuoden avajaistapahtuman yhteydessä Pekingissä.

Kiinan Pekingissä järjestetään talviolympialaiset vuonna 2022.

Esa Rauhanlaakso
esa.rauhanlaakso@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi