Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hiihtolajit

Nuorten MM-kisoihin tuore kisalatu

Nuorten MM-kisoissa kilpaillaan vuoden 2017 MM-hiihdoista tutuilla latupohjilla aivan Hiihtostadionin ympäristössä. Kuva: Katja Luoma

Kuukauden kuluttua järjestettävissä nuorten MM-hiihdoissa on käytössä yksi kokonaan uusi kilpailulatu. 20-vuotiaiden naisten viestimatkana on 3,3 kilometriä, joka koostettiin kahdesta vanhasta latupohjasta ja sai Kansainvälisen hiihtoliiton, FIS, hyväksynnän joulukuussa.

– Uusi kisalatu piti rakentaa kahdesta eri reitistä, kun nuorilla naisilla ladun mitta on hieman epätavallinen, kertoo MM-hiihtojen kilpailupäällikkö Hannu Lehman.

Viestilatua lukuun ottamatta muut radat ovat samoja kuin Lahden MM-kisoissa 2017.

– Hiihdetään pohjoista reittiä kaksi puolikasta ja eteläistä kaksi puolikasta. Molemmat ovat pysyneet ihan ennallaan MM-kisojen jäljiltä. Samoin myös sprinttilatu on täysin sama, Lehman toteaa.

Vaikka kyse on nuorten MM-kisoista, ei helpoista, junioreille suunnatuista laduista voi puhua.

– Viestiradan maksiminousu on 41 metriä ja nousua kertyy yhteensä 136 metriä. Kunnon reitistä on siis todellakin kyse. Rata on siitä hieman epätavallinen, että kun viestihiihdossa yleensä perinteisen ja vapaan osuudet kulkevat eri reittejä, täällä ne ovat molemmat samassa. Perinteisen latu ja vapaan baana kulkevat rinnakkain, selvittää Lehman.

Kisavalmistelut ovat hyvässä vauhdissa ja kaikki näyttää sujuvan aikataulussa.

– Kaikki lumi, jota kisoihin vaaditaan, on tehty jouluun mennessä. Joulutauon jälkeen ladut viimeistellään kisakuntoon, kilpailupäällikkö sanoo.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi