Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hiihtolajit

Ennakko-odotukset täyttyivät: nuorten MM-kisoihin Lahteen tulossa 700 urheilijaa

Nuorten MM-hiihdot järjestetään Lahdessa tammikuun puolivälin jälkeen. Kuva: Toni Tiainen

Hiihdon nuorten MM-kisojen ennakko-odotukset osallistujamäärästä täyttyivät, kun ennakkoilmoittautuminen päättyi viime viikolla. Mukana on lähes 700 urheilijaa 40 eri maasta. Pohjoismaisten lajien nuorten MM-kilpailut järjestetään Lahdessa 20.–27. tammikuuta.

Urheilijoiden määrä on suurin piirtein sama kuin viime talvena Sveitsin Goms-Kanderstegin kilpailuissa. Tyttöjen yhdistetty oli mukana näytöslajina, joten se ei juuri nosta osallistujien määrää Lahden kisoihin.

Eniten urheilijoita kilpailee nuorten sekä alle 23-vuotiaiden maastohiihdossa. Osallistujia on ilmoitettu ennakkoon 472. Kilpailevia maita on 40, kaukaisimmat Brasiliasta ja Thaimaasta. Mäkihypyssä mukana on 133 urheilijaa 20 maasta ja yhdistetyssä 93 urheilijaa 15 maasta. Lahteen saapuu reilut 1 100 joukkueiden jäsentä.

– Kansallisuuksien määrä on sama kuin viime vuonna Sveitsin kisoissa. Hieman eksoottisimpien hiihtomaiden välillä on aina pientä vaihtelua. Nyt Lahteen saapuu edellä mainittujen lisäksi joukkueet muun muassa Mongoliasta ja Islannista, kertoo nuorten MM-kisojen kilpailupäällikkö Hannu Lehman tiedotteessa.

Henkilökohtaisten ja joukkuekilpailujen lisäksi maat kilpailevat nuorten MM-kisoissa parhaan maan tittelistä. Paras maa palkitaan Marc Hodler Trophy -palkinnolla, joka luovutetaan kilpailujen viimeisessä palkintojenjaossa, mäkihypyn sekajoukkuekilpailussa sunnuntaina 27. tammikuuta. Marc Hodler Trophysta kilpailevat vain ne maat, jotka osallistuvat kaikkiin pohjoismaisiin lajeihin ja sarjoihin.

Suorituspaikkojen aukeamista odottavat jo useat maajoukkueet, jotka haluavat päästä harjoittelemaan MM-kisoja silmällä pitäen.

– Nyt alkanut pakkasjakso tuli kuin tilauksesta suorituspaikkoja ajatellen. HS100 mäki saadaan todennäköisesti hyppykuntoon jo viikonlopuksi. Stadionaluetta ja sieltä lähtevää kilpalatureitistöä lumetetaan myös parhaillaan. Tilanne näyttää todella lupaavalta, jos sitä vertaa vaikka viime viikonloppuna järjestettyyn Ruka Nordiciin. Siellä ladut ja mäki saatiin kovalla työllä kilpailukuntoon vasta kisojen aattona. Monet nuorten MM-kisoihin tulevat joukkueet ovat jo tiedustelleet harjoitusmahdollisuuksista Lahdessa, ja uskon, että joulukuun alussa tänne saapuu jo muutamia maita harjoittelemaan, Lehman jatkaa.

Lue myös: LHS:n tuleva toiminnanjohtaja Janne Marvaila on "Salpausselän lapsi"
 
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi