Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hiihtolajit

71-vuotias toiminnanjohtaja vapautunee vihdoinkin – seitsemän kuukauden pesti venähti 2,5-vuotiseksi

Lahden Hiihtoseuran toiminnanjohtaja Erkki Raita jää nuorten MM-hiihtojen ja Salpausselän kisojen jälkeen eläkkeelle. Seuraaja valitaan reilun viikon kuluttua.

71-vuotias Erkki Raita vapautunee vihdoin täysipäiväiseksi eläkeläiseksi, kun nuorten MM-hiihtojen ja Salpausselän kisojen kiireet talvella hellittävät. Kuva: Leevi Vähälä

Lahden Hiihtoseuran toiminnanjohtaja Erkki Raita jättää tehtävänsä Salpausselän kisojen jälkeen helmikuun lopulla. Vetäytymiseen ei liity dramatiikkaa, sillä Raita ilmoitti seuran johtokunnalle jo keväällä, että lopettaa vuodenvaihteessa.

Puheenjohtaja Juha Kolu kuitenkin puhui toiminnanjohtajan ympäri jatkamaan vielä muutaman lisäkuukauden, kun Lahti sai isännöitäväkseen nuorten MM-hiihdot tammikuussa.

– Olen töissä helmikuun, pidän lomat ja eläköidyn, sanoo Raita, 71.

LHS:n varapuheenjohtajana toiminut Raita otti toiminnanjohtajan pätkätyön vastaan syyskuun alussa 2016. Jo kertaalleen eläkkeelle jääneen Raidan piti olla tehtävässä vain MM-hiihtojen vaatiman ajan.

Nyt päätös pitää. LHS:n toiminnanjohtaja Erkki Raita

– Seitsemän kuukautta venähti 2,5 vuodeksi, mutta nyt päätös pitää, vakuuttaa Raita, jonka tehtävästä irtautumispäivämäärä on matkan varrella siirtynyt useampaankin otteeseen.

Seuratoiminnasta hän ei kuitenkaan aio vetäytyä.

– Olen mukana niin kauan kuin tossu nousee, ja aamulla silmät avautuvat. Ja jatkan johtokunnassakin, kun tulin sinne keväällä valituksi.

Seuraajan valinta loppusuoralla

Nyt toimeliaan eläkeläisen pääsy virallisesti eläkkeelle on lähempänä kuin aiemmin, sillä LHS haki syksyllä Raidalle seuraajaa.

– Hakemuksia tuli kymmenen, ja heistä neljä on haastateltu yhdessä puheenjohtajan (Kolu) ja varapuheenjohtajien (Raija Forsman ja Martti Lipponen) kanssa. Teemme esityksen toiminnanjohtajasta 20. marraskuuta kokoontuvalle johtokunnalle, selvittää Raita.

Tavoitteena on, että uusi toiminnanjohtaja aloittaisi tammikuun alussa, jotta Raita voisi toimia hänen tutorinaan parin kuukauden ja nuorten MM-hiihtojen sekä Salpausselän kisojen ajan.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi