Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hiihtolajit

"Erittäin haastavaa, mutta ei mahdotonta" – Mika Kojonkoski aloittaa Kiinan mäkimaajoukkueen rakentamisen Pekingin kisoihin

Mika Kojonkoski lähtee rakentamaan Kiinalle mäkihyppymaajoukkueita Pekingin 2022 olympiakisoihin. Valmennuskeskus perustetaan kiireesti Kuopioon. Kuva: Janne Pussila

Mika Kojonkoski on solminut neljän vuoden sopimuksen Team Chinan kanssa tavoitteena rakentaa Kiinalle oma mäkihyppymaajoukkue vuoden 2022 Pekingin talviolympialaisiin mennessä.

– Asiat ovat tapahtuneet nopeasti ja yllättäen. Puhuin keväällä China Europe Health & Sports Councilin järjestämässä tilaisuudessa Vierumäellä, josta kiinalaiset innostuivat. Hetken päästä kävi kutsu Kiinaan, jossa esitin suunnitelman, jonka ydin oli Kiinan mäkihypyn keskittäminen Suomeen ja Kuopioon, selvittää Kojonkoski tiedotteessa.

– Siitä asiat ovat edenneet hämmästyttävän nopeasti. Iso kiitos siitä kuuluu myös Councilille. Suunnitelman mukaan urheilijat ovat tulossa Kuopioon lokakuun alussa. Nyt on kiire valmentaja- ja huoltotiimin rakentamiseen, Kojonkoski sanoo.

30 urheilijaa ja kuusi valmentajaa

Aiemmin Suomen, Itävallan ja Norjan mäkimaajoukkueiden päävalmentajana toimineen ja kesäkuun lopussa Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajana lopettaneen Kojonkosken sopimukseen kuuluu 30 urheilijan ja kuuden valmentajan harjoituskeskuksen rakentaminen Kuopioon.

Nyt on kiire valmentaja- ja huoltotiimin rakentamiseen. Mika Kojonkoski

Uudessa toimessaan Kojonkosken tehtävänä on rakentaa Kiinalle miesten ja naisten mäkihyppyjoukkueet, jotka olisivat riittävän lähellä maailman kärkimaita vuoden 2022 Pekingin talviolympialaisiin mennessä.

– Tällaista ei ole tietääkseni kukaan aikaisemmin tehnyt. Tosi mielenkiintoista, erittäin haastavaa, mutta ei mahdotonta, Kojonkoski arvioi.

Sopii Hiihtoliitolle

Kesäkuussa Kojonkoski nimettiin suomalaisten mäkihypyn ja yhdistetyn valmentajien tueksi ja sparraajaksi. Suomen Hiihtoliitto on ollut tietoinen Kojonkosken Kiina-suunnitelmasta ja pitää sen toteutumista hyvänä asiana myös suomalaisen mäkihypyn uudelleen rakentamisessa.

– Hieno asia, että sopimus on syntynyt. Uskon vahvasti, että tämä vauhdittaa myös suomalaisen mäkihypyn kehittämistä, Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala toteaa tiedotteessa.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi