Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hiihtolajit

Lumilautailumaajoukkueessa iso nuorennusleikkaus – Markus Malin jää pois

Markus Malin ei laske enää tulevana talvena maajoukkuetasolla. Kuva: Janne Ranne

Lahtelaislähtöinen lumilautailija Markus Malin lopettaa maajoukkuetasolla kilpailemisen. Malinin ohella maajoukkueesta jää pois joukko muitakin kokeneita laskijoita.

Jo keväällä konkarit Janne Korpi ja olympiahopeamitalisti Peetu Piiroinen ilmoittivat kilpauriensa päättymisestä. Heidän lisäkseen maajoukkueesta jäävät pois Malin, Ville Paumola, Aleksi Partanen, Kristiina Nisula ja Ella Suitiala. Korven, Piiroisen ja Malinin poistuessa Suomella ei ole maajoukkueessa lainkaan halfpipe-laskijoita.

Maajoukkueen tavoitteena on jatkaa mitaliputkea FIS:n maailmanmestaruuskisoissa. Vuodesta 1997 lähtien suomalaiset ovat yltäneet mitaleille jokaisissa MM-kisoissa. Tulevan talven MM-lumilautailut järjestetään Yhdysvaltain Park Cityssä.

– Joukkue näyttää aika paljon nuoremmalta kuin edelliseen kauteen tullessa. Muutamat vanhemmat laskijat kun olivat tulleet urallaan siihen päätökseen, etteivät kisahommat enää jatku, niin tuli tilaa nostaa nuorempia maajoukkueeseen, maajoukkueen päävalmentaja Antti Koskinen kertoo Lumilautaliiton tiedotteessa.

Vanhoina kasvoina maajoukkueessa jatkavat Roope Tonteri, Enni Rukajärvi, Kalle Järvilehto, Rene Rinnekangas, Mikko Rehnberg, Henna Ikola, Anton Lindfors, Matti Suur-Hamari, Emmi Parkkisenniemi ja Axel Thelen. Uusina mukaan liittyvät nuorten maajoukkueessa aiemmin laskeneet Aleksi Nevakivi ja Carola Niemelä.

– Tämä oli hyvinkin luonnollinen hetki tehdä sukupolvenvaihdos. Monilla oli pitkät urat taustalla, ja heillekin tuntui luonnolliselta päättää kisaaminen olympiakauteen ja tehdä tilaa nuoremmille, Koskinen sanoo.

Malin, 31, edusti Suomessa kolmissa olympialaisissa.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi