Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hiihtolajit

Vain parisenkymmentä osallistujaa – Cheekin konsertin uhkaamien mäkikisojen osanotto jäi alle odotusten

Lahden hyppyrimäet ovat tänä kesänä vajaalla harjoituskäytöllä mäkimontussa järjestettävän Cheekin konsertin vuoksi. Kuva: Sami Kuusivirta

Lauantaina Lahdessa kilpailtavien mäkihypyn nuorten SM-kesäkisojen osanotto jäi vaisummaksi kuin järjestäjät odottivat. Yhdistetyn kesämestaruuskilpailut peruttiin kokonaan vähäisen osanottajamäärän vuoksi ja siirrettiin lokakuun alulle.

Vielä viime viikolla oli epävarmaa, pystytäänkö SM-kesäkisoja ylipäätään järjestämään, koska rap-suosikki Cheekin konserttijärjestelyt uhkasivat tulla tielle. Kompromissit kuitenkin löytyivät, ja kisojen toteutuminen varmistui tällä viikolla.

Kisajärjestäjät Lahden Hiihtoseura odottivat kisoihin noin 40:ä osallistujaa, mutta ilmoittautuneita oli lopulta vain reilut parikymmentä. Sen päälle tulee kymmenkunta osallistujaa miesten maajoukkueesta, jotka hyppäävät leirikilpailun nuorten kisojen yhteydessä.

– Kisojen vahvistuksen viipyminen saattoi verottaa hieman osallistujamääriä. Myös koulujen aloitus juuri tämän viikonlopun alla ei tällä kertaa palvellut kisa-aikataulua. Haluamme kuitenkin tarjota kilpailuun ilmoittautuneille nuorille kisan, vaikka osallistujamäärä jäi alle odotusten, tapahtumavastaava Jouni Forsström sanoo.

Yhdistetyn nuorten oli tarkoitus jäädä leireilemään Lahteen kisojen jälkeen, mutta leiri joutui väistämään konserttijärjestäjien tieltä.

– SM-kesäkisa olisi mielellään sidottu leiriin, jotta Lahdessa olisi ollut muutakin kuin yksi kesäkisa. Nyt kilpailijoita jäi pois, koska monelle olisi tullut pitkä matka yhden kisan takia, kisojen viestintävastaava Soili Hirvonen kertoo.

Lue myös: Maauimala suljetaankin jo ensi viikolla Cheekin konserttien takia – kaupunginjohtaja: "Toivon, että ihmiset ymmärtäisivät suuren konsertin merkityksen Lahdelle"
 

Mäkihypyn ja yhdistetyn yleisen sarjan SM-kesäkisat kilpaillaan Lahdessa 6.–7. lokakuun. Samalla järjestetään myös tältä viikonlopulta peruttu yhdistetyn nuorten SM-kesäkisa.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi