Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hiihtolajit

Aino-Kaisa Saarinen haluaa jatkaa kilpaladuilta tuttua itsensä haastamista – "Elämä hymyilee minulle varsin leveästi"

Lahti Eventsin toimitusjohtajan Emilia Mäen mielestä entisen huippuhiihtäjän kokemuksesta on hyötyä tulevassa tehtävässä.

Moninkertainen hiihdon arvokisamitalisti Aino-Kaisa Saarinen hyvästeli Salpausselän kisat kilpailijana viime keväänä. Elokuussa hän aloittaa koko tapahtuman pääsihteerinä. Kuva: Katja Luoma

Moninkertainen maailmanmestari ja olympiamitalisti Aino-Kaisa Saarinen on valittu Salpausselän kisojen uudeksi pääsihteeriksi. Tehtävässään hän vastaa Salpausselän kisojen tapahtumatuotannosta ja toimii tapahtumaorganisaation esimiehenä. Saarinen toimii myös tammikuun lopussa Lahdessa järjestettävien nuorten pohjoismaisten lajien MM-kisojen pääsihteerinä.

Saarinen lopetti pitkän ja menestyksekkään uransa viime kevääseen. Hän on eniten maastohiihdon maailmancup-osakilpailuja kiertänyt urheilija maailmassa.

– Tehtävä avautui haettavaksi sattumalta keväällä ja ajattelin, että tämähän sopii minulle kuin nenä päähän. Tykkään edelleen hiihdosta ja kilpailuista, joten tässä työssä pääsen yhdistämään molemmat asiat. Tällä kertaa tosin aidan toisella puolella, Saarinen iloitsee.

– Pääsen tekemään töitä ihanien ihmisten kanssa. Olen todella onnellinen, että tulin valituksi ja koen, että elämä hymyilee minulle varsin leveästi.

Tiukassa tilanteessa parhaimmillaan

Pääsihteerin tehtäviensä lisäksi Saarinen hoitaa myös tapahtumayhtiö Lahti Eventsin tapahtumien vastaavan tuottajan tehtäviä ympärivuotisesti. Hän aloittaa uudessa tehtävässään 6. elokuuta.

Uudet haasteet tuovat mukanaan pientä jännitystä, mutta juuri sitä hän kokee myös kaipaavansa.

– Tätä ja jo Olympiakomitean paikkaa hakiessani ajatus oli, että haluan haastaa itseni ja laittaa oman osaamiseni koetukselle. Tämä on jatkumoa huippu-urheilijan uralle, kun joutuu laittamaan itsensä täysillä peliin. Näissä tilanteissa olen ollut usein parhaimmillani, Saarinen vakuuttaa.

Tämä on jatkumoa huippu-urheilijan uralle, kun joutuu laittamaan itsensä täysillä peliin. Aino-Kaisa Saarinen

Lahti Eventsin toimitusjohtajan Emilia Mäen mielestä entisen huippuhiihtäjän kokemuksesta on hyötyä tulevassa tehtävässä. Saarinen tuntee kisaorganisaation ja muut tapahtuman ympärillä toimivat ihmiset huippu-urheiluajoiltaan erinomaisesti.

Mäki uskoo, että Saarisen myötä Salpausselän kisoille saadaan uutta ja tuoretta näkökulmaa. Mitä se saattaisi olla?

– Pitää selkeästi panostaa siihen, että urheilijoilla on hyvä olla ja he pystyvät tekemään hyvää tulosta. Fasiliteettien pitää olla kunnossa. Urheilullisuus menee kaiken muun edellä, painottaa Saarinen.

Koko perhe nauttimaan kisatunnelmasta

Yleisön joukossa Saarinen haluaa nähdä entistä enemmän perheitä. Hän toivoo lasten, vanhempien ja isovanhempien löytävän yhdessä tiensä Lahden urheilukeskukseen ensi helmikuussa, jolloin Salpausselän kisat järjestetään 94:nnen kerran.

– Olen itse ollut kisoissa mukana lapsena, kilpailijana ja myös äitinä. Tapahtumalla on hienot perinteet ja niitä pitää vahvistaa entisestään, jotta pärjäämme kilpailussa ihmisten vapaa-ajasta. Perheet haluavat olla yhdessä ja Salpausselän kisoissa sitä pääsee toteuttamaan.

Uudet, mielekkään haastavat työkuviot, laittavat lopullisen pisteen sille, että Saarinen nähtäisiin ehdokkaana ensi kevään eduskuntavaaleissa.

– Kysytty on monta kertaa jo aikaisempiinkin vaaleihin, mutta en ole lähdössä mukaan. Nyt alkavassa tehtävässä on ihan riittävästi työtä minulle, joten joku muu voi hoitaa niitä hommia.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi