Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hiihtolajit

FIS:n kongressi päätti: Nuorten MM-hiihdot Lahdessa ensi tammikuussa

Pitkä lippurivistö nähdään taas tammikuussa Hiihtostadionilla, kun Lahdessa järjestetään nuorten MM-hiihdot. Kuva: Mirja Hussain

Kansainvälisen hiihtoliiton, FIS, Kreikan Costa Navarinossa koolla oleva kongressi on tänään hyväksynyt Suomen hiihtoliiton esityksen siirtää ensi talven nuorten MM-hiihdot Vuokatista Lahteen. Kisat järjestetään ensi tammikuun lopulla. Kongressi varmistaa vielä tarkan ajankohdan.

– Nuorisotyö on Lahden Hiihtoseuralle tärkeää ja on hienoa, että saadaan järjestää juuri nuorten maailmanluokan tapahtuma, jossa tulevaisuuden urheilijat pääsevät nauttimaan yhdestä maailman parhaista stadioneista, sanoo Lahden Hiihtoseuran puheenjohtaja Juha Kolu Hiihtoliiton tiedotteessa.

Merkittävänä etuna Lahden isännyydelle FIS näki vuoden 2017 MM-hiihtojen onnistuneet järjestelyt ja suorituspaikkojen huippukunnon.

– Olemme iloisia, että Lahdessa jatketaan vuoden 2017 MM-kilpailujen erinomaista perinnettä juuri nuorten kilpailuilla, kommentoi Kansainvälisen hiihtoliiton pääsihteeri Sarah Lewis tiedotteessa.

MM-kisat myönnettiin alunperin Vuokatille, mutta keväällä paljastui, ettei Vuokatin hyppyrimäki täytä FIS:n sertifikaatteja, eikä FIS suostunut kisojen jakamiseen kahdelle eri paikkakunnalle. Hiihtoliitto selvitti muitakin isäntävaihtoehtoja, mutta päätyi tarjoamaan kisoja Lahdelle.

– Hienoa, että Lahti pystyy ottamaan haasteen vastaan erittäin tiukalla aikataululla ja kaikki järjestäjäosapuolet, Hiihtoliitto, Lahden kaupunki, Lahti Events ja Lahden Hiihtoseura ovat osoittaneet vahvaa sitoutumista pohjoismaisten lajien MM-kilpailujen järjestämiseen. Kokenut organisaatio pystyy järjestämään tapahtuman laadukkaasti aikatauluhaasteista huolimatta. Nuorten MM-tason tapahtuma on harvinaista herkkua Suomessa, kommentoi Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala tiedotteessa.

Nuorten MM-kilpailuissa ovat mukana alle 20-vuotiaiden maastohiihto, mäkihyppy ja yhdistetty sekä uutena lajina ensimmäistä kertaa virallisesti tyttöjen yhdistetty. Tapahtumassa kilpaillaan myös alle 23-vuotiaiden maastohiihdossa.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi