Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hiihtolajit

Finlandian satasen voitto Yhdysvaltoihin - 50 kilometrin kisassa taas huima loppukirikamppailu

Yhdysvaltalainen Tyler DeAngelis voitti Finlandia-hiihdon sunnuntaisen 100 kilometrin vapaan hiihtotavan matkan. DeAngelis taivalsi matkaa 5 tuntia 2 minuuttia ja kymmenen sekuntia. Kilpailussa toiseksi sijoittunut, jyväskyläläinen Arto Nissinen hävisi voittajalle 28,1 sekuntia.

Myös miesten 50 kilometrin voitto meni sunnuntaina ulkomaille. Tshekin Fabian Stocek voitti tiukassa loppukirikamppailussa Kuusamon Erä-Veikkojen Kimmo Kymäläisen. Molempien aika oli 2.13.9. Maalikamerakuvan tarkastelussa meni sen verran aikaa, että voittajasta oli hetken epätietoisuus. Järjestäjät jopa ehtivät haastatella Kymäläistä kisan voittajana.

Viidenkympin kisa oli muutenkin erittäin tiukka. Kolmanneksi ja neljänneksi tulleet Waltteri Vinkanharju ja Joel Ikonen hävisivät voittajalle 0.7 sekuntia. Viidenneksi sijoittunut Kari Varis tuli maaliin 2 sekuntia voittajan jälkeen. Varis sijoittui lauantaina kolmanneksi perinteisen hiihtotavan 50 kilometrillä.

Naisten 50 kilometrin voittaja oli jälleen jyväskyläläinen Sini Alusniemi ajalla 2.16.51,9. Hän kukisti toiseksi hiihtäneen Lahden Hiihtoseuran Noora Kivikon yli 10 minuutilla ja hävisi miesten voittajalle vain 3 minuuttia 45 sekuntia. Alusniemi oli maalissa kahdentenatoista.

Kuva: Anssi Hietamaa
Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi kaikkiin Etelä-Suomen Sanomien maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi