Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hiihtolajit

Anssi Pentsinen juhli - Matti Heikkisen "läpiveto" toi SM-isäntäseuralle kaksoisvoiton

Leipääntyneen sprintterin uran ensimmäinen SM-kulta tuli 16,5 kilometriltä. Heikkisen huumori lupaa lisää vauhtia myös ladulle. "Sunnuntaina olisi syytä voittaa", ennakoi hopeamitalisti.

Matti Heikkinen palasi kolmen viikon harjoitustauolta kisoihin viime viikonloppuna Skandinavia cupissa Ruotsissa, mutta 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailu meni penkin alle. Hiihtäjä itse kuvaili suoritustaan "ohivedoksi".

- Tämä oli siihen verrattuna "läpiveto", arvioi Heikkinen lauantain hiihtoaan vastaavassa kisassa, mutta 1,5 kilometriä pidemmällä matkalla Vantaan SM-hiihdoissa.

Vantaan Hiihtoseuran urheilijan läpiveto riitti SM-hopeaan. Hän hävisi 18,8 sekuntia seuratoverilleen Anssi Pentsiselle, joka on sprintteri ja jolle Suomen mestaruus on uran ensimmäinen henkilökohtainen.

- Sunnuntaina olisi syytä voittaa, totesi Heikkinen.

- Jos häviää SM-kisoissa, sitä on tottakai huolissaan.

Heikkinen katsoi hetken totisena yleisöään, mutta sitten pokka petti.

- En pistä pahakseni, että Anssi voitti. Ja tässähän ei ollut tärkeintä voitto, vaan kaksoisvoitto, korosti Heikkinen, jolla on meneillään oma juhlavuosi, sillä hän edustaa SM-hiihdot järjestävää Vantaan Hiihtoseuraa kymmenettä vuottaan.

Miestä "raipataan" kohti olympialaisia

Heikkisen meno on edelleen nahkeaa ja kilpailun aikana näytti hetken jopa siltä, että hän putoaa kokonaan mitaleilta.

- Kyllähän kaksoisvoiton mahdollisuus antoi potkua loppumatkalle. Innostuin itsekin, kuvaili hopeamitalisti, joka loppukirillään pudotti Perttu Hyvärisen 1,7 sekunnin erolla pronssille.

Heikkisen tuloskunnossa on tällä kaudella ollut pahoja heilahteluja, joita ei enää parina edellistalvena ole nähty. Se ei kuitenkaan huolestuta viime talven 50 kilometrin MM-pronssimitalistia.

- Kilpailemisen vähentäminen oli harkittu linjanveto. Kisakunto on menossa parempaan suuntaan ja kohti olympialaisia raipataan miestä lisää. Sitä kautta tulee tulosta.

Kiritön sprintteri ei pärjää

Anssi Pentsinen teki vielä koko harjoituskauden töitä menestyäkseen perinteisen sprintissä. Tie on kuitenkin päättynyt maailmancupin kisoissa heti aika-ajon jälkeen ja mies tunnustaakin vähän leipääntyneensä koko sprinttihiihtoon. Vastaavasti vauhti on ollut normaalimatkoilla aiempaa parempaa.

- En oikein itsekään tiedä mistä se johtuu, paitsi ettei kiritön sprinttimies pärjää. Viimeiset kolme viikkoa ovat menneet sen verran hyvin, että aloin itsekin uskoa mahdollisuuksiini täällä. Mestaruus oli silti aika iso yllätys ja menee kyllä ikimuistoisimpiin saavutuksiini, tunnelmoi Pentsinen.

Hyvärinen voisi melkein rallatella

Alkutalven varjojen mailla vaeltanut Perttu Hyvänen ei harmitellut, vaikka Heikkinen himmensi lopussa hänen mitalinsa väriä.

- Kyllähän se hyvältä tuntuu, kun viikossa lähtee aina 20 sekuntia ajasta pois (kärkeen verrattuna). Sippasin täysin, mutta hiihto oli silti hyvä. Tässähän voi melkein rallatella ja odotella seuraavaa kilpailua.

Mestaruus menee ikimuistoisimpiin saavutuksiini. Hiihtäjä Anssi Pentsinen

- Minulle merkitsee paljon, että viimeinkin tulee onnistumisia, hän vakavoitui.Lari Lehtonen ei päässyt vauhtiin lauantainakaan. Lahtelainen jäi Pentsisestä lähes minuutin ja sijoittui viidenneksi, kun edelle ehti myös Ville Nousiainen.

- Aika harmaiden lasien läpi tässä katsellaan. Mielestäni tein kisassa tasaista työtä, jaksoin kiriäkin, mutta tuossa on tulos. Muut menevät kovempaa, manasi Lehtonen.

Niskanen keskittyy olympialaisiin

Yksi niin sanotun kansainvälisen vauhdin mittari kisoista puuttui, kun Iivo Niskanen ilmoitti valmentajansa Olli Ohtosen välityksellä, että jättää SM-viikonlopun kokonaan väliin.

Niskasella on pientä "epävireisyyttä" kropassaan, eikä hän halua riskeerata mitään ennen olympialaisia.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi