Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hiihtolajit

Lähes nelikymppiset naiset vahvoilla olympiaviestiin - Riitta-Liisa Roposelle 14:s Suomen mestaruus

Riitta-Liisa Roponen ilmoittautui lauantaina vahvasti ehdolle Suomen naisten viestijoukkueeseen Pyeongchangin olympialaduille. Roponen juhli Vantaalla vapaan hiihtotavan kympin Suomen mestaruutta.

Tietä uran 14. henkilökohtaiseen SM-kultamitaliin helpottivat Krista Pärmäkosken poisjäänti ainakin lauantain kisasta ja Kerttu Niskasen jättäytyminen pois koko SM-kisoista. Se ei kuitenkaan haalistanut Roposen suorituksen arvoa.

- Mitalit jaetaan niiden kesken, jotka ovat viivalla, kuittasi mestari, joka on onnellinen, että pystyy edelleen kamppailemaan paikasta olympiaviestijoukkueessa.

- Onhan se uskomatonta. Vielä muutama vuosi sitten en olisi voinut kuvitella olevani enää mukana. Olen kiitollinen, että olen voinut jatkaa uraani näin pitkään, sanoi Roponen, joka täyttää keväällä 40 vuotta.

Eikä Roponen ole Suomen joukkueessa ainoa kokenut viestiehdokas, sillä Aino-Kaisa Saarinen täyttää ennen olympiakisoja 39 vuotta.

- Kyllä nuorempiakin tyttöjä sieltä pian tulee, arveli lauantain mestari.

Laatua kotimaisemista

Roponen kilpaili maailmancupissa viimeksi vajaa kuukausi sitten. Hän oli Davosissa 18:s ja Toblachissa kahdesti 23:s.

- Sen jälkeen ohjelmassa on ollut hyvää, laadukasta ja kovaa harjoittelua kotimaisemissa. Sähäkkyyttä hain Haapajärven kansallisista ja Raahen Rautahiihdoista.

Seuraavan reilun kuukauden aikana Roponen ehtii kotiin vain kolmeksi päiväksi alkuviikosta.

- Loppuviikosta Planican kisoihin, sieltä kisoihin ja leirille Seefelfiin, yhdeksi yöksi Helsinkiin ja kohti Koreaa, listasi Roponen aikataulunsa.

Keuhkokuumeen jäljiltä pronssille

Laura Mononen hävisi Roposelle reilun 10 sekuntia ja uskoi, että hiihtovauhdin kehitys on nyt kääntynyt oikeaan suuntaan.

Pronssia otti yllättäen Susanna Saapunki, jolle kilpailu oli vasta kauden kolmas. Hän sairasti marraskuussa keuhkokuumeen ja on ehtinyt harjoitella vasta viitisen viikkoa normaalisti.

- Kesän ja syksyn harjoittelu sujui hyvin. Näköjään sieltä on niin hyvät pohjat, että kunto palautuu jopa yllättävän nopeasti, iloitsi uransa ensimmäisen henkilökohtaisen aikuisten SM-mitalin napannut Saapunki.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 vk 0 € ja pääset käsiksi kaikkiin Etelä-Suomen Sanomien maksullisiin sisältöihin

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X