Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hiihtolajit

Hupsis! Mäkihyppääjäpatsas kiusoitteli viimeiseen asti - ministeri ei saanut suojakangasta alas

LHS:n punapaidat seisoivat kunniavartiossa, kun opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) paljasti Mäkihyppääjä-patsaan. Se ei sujunut ihan ongelmitta, kun suojakangas takertui terästeokseen, eikä tullut kokonaan alas juhlatilaisuudessa. Kuva: Katja Luoma

Vuosikymmenien ajan Lahteen puuhattu Mäkihyppääjä-patsas kiusoitteli rakennuttajiaan ja juhlaväkeä vielä tiistai-iltapäivän paljastustilaisuudessaan.

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok.) piti vetäistä suojakangas patsaan yltä juhlayleisön edessä, mutta kangas tarkertuikin teräksiseen teokseen, eikä tullut alas suunnitellusti.

Grahn-Laasosen mukaan suomalainen mäkihyppy on patsaansa ansainnut ja hän uskoi ja toivoi, että laji, jolla on takanaan loistelias historia, lähtee uuteen nousuun jo tulevalla kaudella.

Punapaitojen puheenjohtaja Veikko Kankkonen, patsastoimikunnan puheenjohtaja Niilo Halonen ja Lahden Hiihtoseuran puheenjohtaja Juha Kolu luovuttivat paljastustilaisuudessa patsaan Lahden kaupungille.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Milla Bruneau (kok.) kiitteli Punapaitoja lahtelaiseksi ikuisuusprojektiksi kuvailemansa patsashankkeen sinnikkäästä ja pitkämielisestä ajamista, ja uskoi, että patsashankkeen isä Manne Salonen olisi ollut ylpeä, kun se viimein toteutui.

- Manne Salonen taisteli vuosikausia patsaan saamiseksi. Tämä on kunnianosoitus Punapaitojen kunniapuheenjohtajalle, totesi Niilo Halonen.

Mäkihyppääjä-patsaan on suunnitellut Vesa Ekholm.

Korjattu kello 15.58: Grahn-Laasonen on opetusministeri, kultturiministeri on Sampo Terho.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi