Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hiihtolajit

Kirjaston kahvila täpötäynnä - hollolalaiset tapasivat MM-mitalistinsa

Hollolan kirjaston kahvilassa oli torstaina iltapäivällä ennen kokematon väenpaljous, kun kunta tarjosi kakkukahvit Lahden MM-hiihdoissa mitaleille yltäneille urheilijoilleen ja heitä tapaamaan tulleille kuntalaisille.

Tungosta riitti kirjaston ulko-ovelle, eikä istumapaikkoja riittänyt kuin murto-osalle ihmisistä, joiden ikäjakauma oli vauvasta vaariin.

Aino-Kaisa Saarinen ja Sami Jauhojärvi jakoivat kahvittelun ja kakunsyönnin lomassa nimikirjoituksia, poseerasivat yhteiskuvissa ja vaihtoivat kuulumisia, ja jonoa heidän puheilleen riitti tunniksi. Ihmisten paljous jopa yllätti "Aikun", jolta loppuivat omat fanikortit kesken.

- Olen hämmästynyt, että täällä on näin paljon porukkaa, ihmetteli vuonna 2015 perheineen Hollolaan muuttanut "Musti", joka tunnusti joutuneensa kysymään vaimoltaan neuvoa, missä nykyisen kotikunnan kirjasto sijaitsee.

Saarinen saavutti MM-Lahdessa viestipronssia ja Jauhojärvi parisprintin pronssia. Hollolan kunnanjohtaja Päivi Rahkonen ja valtuuston puheenjohtaja Matti Siirola luovuttivat mitalisteille 1 500 euron stipendit.

Aikku on syntyperäinen hollolalainen ja on 15-kertaisena arvokisamitalistina konkari kotikuntansa palkittavana. Mustille kerta oli Hollolassa ensimmäinen ja jää myös viimeiseksi, sillä hän ilmoitti tiistaina lopettavansa pitkän aktiiviuransa.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Hiihtolajit

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X