Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hiihtolajit

V-tyylistä kohti H-tyyliä - "Uran kovin muutosten kausi"

Kuva: ESS

Mäkihypyssä ollaan siirtymässä V-tyylistä kohti H-tyyliä. Hyppäämällä sukset suorassa hyppääjä saa enemmän kantopinta-alaa alleen, mutta uusi tyyli vaatii myös teknisiä uudistuksia siteiden osalta. Janne Ahosen mukaan kyseessä saattaa olla hänen pitkän uransa suurin mullistus mäkihypyssä.

- V-tyyliin siirtymisen aikaan olin vielä niin nuori, että se meni huomaamatta. Välinepuolella uskoisin, että tämä on kovin muutosten kausi, Ahonen arvioi.

- Alunperin se tuntui aika hässäkältä, mutta toisaalta olen itsekin kova tekemään kaikkea, joten toisaalta se tuntuu mielenkiintoiselta. Jokaiselle hyppääjälle on tehty omia juttuja, jotka sopivat hyppytyyliin ja -tekniikkaan, Ahonen kertoo Tampereen teknisen yliopiston kanssa kehitetyistä siteistä.

Muutos lähti liikkeelle Simon Ammanin Vancouverin olympialaisissa käyttämistä uusista siteistä, joita oli kehittämässä myös Suomen maajoukkueen uusi teknikko, itävaltalainen Gerhard Hofer. Aiemmin Suomi on ollut vastaavanlaisissa kilpavarusteluissa jälkijunassa, mutta Hoferin palkkaamisen myötä vastaavaa takamatkaa ei ole. Esimerkiksi Matti Hautamäki kertoi Suomen maajoukkueen tiedotustilaisuudessa saaneensa uutta virtaa varustetestauksesta.

Tomi Tiilikainen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi