Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Selene Lune häikäisi Jokimaalla tammikuisella SE-ajalla

Sheikki löi suursuosikki Välähdyksen.

Sheikki ja Arto Hammar kirivät Jokimaan Kavioliiga-osakilpailun voittoon Kuva: Iita-Maria Ahtiainen / Hippos

Jokimaan lauantaipäivä tarjosi mahtavaa raviurheilua. Päivän sykähdyttävin oli uuden Suomen ennätyksen tehnyt Selene Lune.

Neljännen kohteen voittaja Selene Lune järjesti käsittämättömän näytöksen. Murskatyyliin voittanut tamma teki tammojen keskipitkän Suomen ennätyksen 13,5, tammikuussa.

– Tamma on kuin hyvä viini. Se vain paranee vuosien myötä. Uran alku oli vähän hankala, kun se pilasi laukkoihin paljon. Ihmettelin, kun pääsimme tänään keulaan asti. Jo eilen viimeistelyissä se oli tosi letkeän tuntuinen. Selene on tosi kiva hevonen, tuntuu tosi mahtavalta, ohjastaja Olli Koivunen tunnelmoi.

Omistaja Eija Tuominen säesti vieressä:

– Tämä hevonen on ollut minulle seitsemän vuotta puoli elämää.

Välähdys jätettiin kolmanneksi

Toto75-kierros käynnistyi Kavioliigan osakilpailulla. Suursuosikki Välähdys kiihdytti helposti johtopaikalle ja sai tehdä täysin oman juoksunsa. Arto Hammarin ohjastama Sheikki nousi heti alkumatkasta sisältä toiselle radalla ja juoksupaikka löytyi 4. ulkoa. Hammar joutui lähtemään oriin kanssa jo kierros jäljellä kolmannelle ilman vetoapua ja takasuoralla se eteni Välähdyksen rinnalle. Maalisuoran alussa Sheikki hankki yliotteen suosikista ja jyräsi mahtavan esityksen päätteeksi vakuuttavaan voittoon. Välähdys joutui taipumaan kolmanneksi, kun myös Tee Wee Paroni kiri siitä ohi.

– Ajattelin etukäteen, että tämä on kokeilustartti, kun startti oli ensimmäinen avoimella tasolla. Tiesin, että hevonen on kunnossa, mutta olen kyllä hämmästynyt. Oria kysyttiin viime vuonna jonkun verran siitokseen ja tänäkin talvena on kyselty, joten voi olla että päästetään poika hommiin, valmentaja Matti Lautamäki kertoi.

Diori vaikeuksien jälkeen voittoon

Toisen kohteen voittaja Capo oli upea. Jarmo Saarelan ajokki avasi alle kymppiä ja lopetti 11-vauhtia. Näyttävä esitys sarjoihinsa.

Kolmannen kohteen voitti Nina Pettersson-Perklénin valmentama Diori, joka palasi voittajakehään lähes viiden vuoden tauon jälkeen. Antti Teivaisen ajokki johti koko matkan.

– Ruuna tuli talliini vajaat kolme vuotta sitten. Välillä on tuntunut siltä, kannattaako tätä edes valmentaa. Allergiat ovat kiusanneet ja päätettiin kokeilla vielä tämä talvi. Tämän hevosen voitto tuntuu oikein poikkeuksellisen hyvältä. Diori on tällä hetkellä tosi hyväntuulinen, ja se haluaa juosta, valmentaja Pettersson-Perklén iloitsi.

Lämminveristen avoin ryhmä oli suosikki T.Rexin heiniä. Tapio Mäki-Tulokkaan suojatti otti kolmannen peräkkäin voittonsa upean suorituksen päätteeksi. Kuudennen kohteen vei kolmannen kohteen voittajan Diorin pikkuveli Kartier. Harri Koivusen tallin upean illan täydensi päätöskohteen voittanut Ricocone. Tallin kaikkia kolmea voittajaa ohjasti Harrin poika Olli Koivunen.

Jere Törmänen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi