Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Lahtelainen Alatorin inkkarit on ravivalmentaja Timo Korvenheimon suurin työllistäjä

Valmentaja Timo Korvenheimon (oik.) tallissa on yhteensä 53 ravuria. Kuva: Juha Peurala

Orimattilalaisen Timo Korvenheimon valmennuksessa on 53 ravuria. Lahtelainen Talli Alatorin inkkarit on Korvenheimon suurin toimeksiantaja. Valmennettavien määrä alkaa olla tapissaan, mutta valmentajan mukaan inkkareiden hevoset ovat aina tervetulleita.

– Niin täyttä ei ole koskaan. Reagoidaan tilanteen mukaan. Kalustoa ollaan valmiita myös vaihtamaan. Jos hevonen ei kehity täällä, se on parempi laittaa eteenpäin. Kun kalusto pysyy nuorena ja freesinä, voidaan tulostakin odottaa, hän sanoo.

Inkkareilla ja sen veljeskimpoilla, Sippipuiston sotureilla sekä Radiomäen ritareilla, on kahdeksan kilpahevosta. Niistä viisi on Korvenheimon valmennuksessa Orimattilassa.

– Club Nord Easy ja Radiomäen ritareiden ensimmäinen hevonen, puolitoistavuotias Nette’s Ensio, ovat valmennuksessa Hollannissa. Aleksi Kytölä valmentaa Norjassa syntynyttä kylmäveristä Röyns Kristineä Ruotsissa, Sippipuiston sotureiden Markus Rasanen sanoo.

Ydinporukka on lähtöisin Kortteliliiga-joukkueesta

Alatorin inkkareiden tarina juontaa vuosikymmenen alkupuolelle ja Apache Kempiin. Markku Niemisen valmentama ruuna oli ikäluokkansa lahjakkaimpia menijöitä. Se voitti kasvattajakruunun ja tuli hevosenomistajapokaalissa toiseksi, mutta ura päättyi viisivuotiskeväänä jalkavammaan.

– Apassista johdettiin kimpan nimi. Alatori eli Sippipuisto tuli mukaan lahtelaisella huumorilla.

Sippipuisto tunnettiin takavuosina märemmän kansanosan paraatikenttänä. Inkkaritkaan eivät lasiin sylje, mutta ryhmä liputtaa ennen muuta urheilun puolesta.

– Ydinporukka on lähtöisin Kortteliliigan Lions-salibandyjoukkueesta. Osa porukasta oli innostunut hevosista. Pienellä porukalla käytiin raveissa ja baareissa totoamassa. Mukana on lapsuuden ja nuoruuden kavereita ja joitain uudempia tuttavuuksia. Pääasiassa urheiluporukkaa, jota kiinnostaa kilpailu ja jännitys, sanoo rakennusyrittäjä Rasanen.

Rasanen tunnetaan myös salibandyvalmentajana. Hän valmentaa Pelicans SB:n Salibandyliigan naisia Kimmo Hyttisen ja Marko Virtasen kanssa.

Lue myös: "Me näytämme, mitä eläimet tekevät, kun ne saavat itse valita" – Eläinsuojelukeskus Tuulispää on niiden eläinten koti, jotka eivät kelvanneet kenellekään
 
Janne Urpunen
janne.urpunen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi