Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Religious vakuutti Jokimaan raveissa

Jokimaan Toto4-kohteista kaksi meni Iikka Nurmoselle. Vauhdikkaan avauskohteen vei Antti Teivaisen ohjastama Religious.

Toto4-avauksessa otettiin suosikkikaksikon toimesta rajusti yhteen heti alkukiihdytyksessä. Iikka Nurmosen Look Complete onnistui riistämään 08-vauhtisessa avauksessa johtopaikan Antti Teivaisen ajamalta Religioukselta ja tämä matkusti lopulta runsaan kierroksen Look Completen takana. Lopussa Religious karkasi vakuuttavaan voittoon Look Completen taistellessa urheasti kakkoseksi.

– Ensimmäiseen kurviin mentiin todella kovaa, mutta ei pystytty puolustamaan keulapaikkaa. Loppumatkasta mietin, että ajanko Iikan hevosen takana vai käännänkö toiselle. Olin viimeisessä kaarteessa todella luottavainen, eikä oriilta tarvinnut lopulta avata korviakaan. Tämä on todella miellyttävä hevonen ja tekee juuri niin kuin kuski haluaa, Teivainen kertoi Nina Pettersson-Perklénin valmennettavasta.

Toisessa Toto4-kohteessa nähtiin kaksi voittajaa, kun voittotaiston käyneet Juha Sandelinin Michael ja Jyrki Tammimetsän Homehill’s Hugo tulivat maaliin tasapäin.

– Nyt mentiin hokkikengässä ja hevonen jaksoi mukavasti loppuun saakka. Tämä on tosi isokokoinen hevonen ja sen takia vauhtia alkoi löytymään vasta vanhempana, Sandelin kertoi uransa vasta 7-vuotiaana aloittaneesta ruunasta.

– Juoksu meni meidän kannalta hyvin, kun saatiin tulla maalisuoralle asti vetävässä selässä. Osasin odottaa hevoselta hyvää suoritusta. Hevonen oli jo viimeksi Kouvolassa ihan hyvä ja tänään rataolosuhteet sopivat sille paremmin, Tammimetsä totesi.

Kolmannen kohteen selityksittä paras oli Nurmosen tallista toisen startin tehnyt May Rose, joka jyräsi johtavan rinnalta ykköseksi.

– Loppukaarteessa hevonen tuntui hyvältä, kun taas muilla oli ajo päällä. Hevonen jäi lopussa odottelemaan muita, mutta voimia oli tallella maalissakin. Viime startin jälkeen käytiin hammaslääkärissä ja hevonen oli nyt parempi.

Nurmonen ohjasti voiton myös päätöskohteessa, kun Annamari Vesalan valmentama Fountain Dynamite karkasi keulapaikalta helppoon voittoon.

Jere Törmänen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi