Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Hannu Torviselle hattutemppu Jokimaalta – Emma Väreen valmentama Carleman on hauska tyyppi

Jokimaan sunnuntai-illan hahmo oli kolme voittoa ohjastanut Hannu Torvinen.

Toto4-pelin avauskohteen hoiteli ylivoimaiseen tyyliin Emma Väreen valmentama Carleman. Hannu Torvinen tarjosi ruunalle maukkaan reissun 2. ulkona ja lopussa Carleman jätti vastustajansa kymmenien metrien päähän.

– Ensimmäinen puolikas on usein sellainen, että hevonen ottaa vaihtoaskelia. Tänään kaikki meni lopulta tosi hyvin. Ruuna on ollut jo kauan hyvällä mallilla. Ollaan yritetty päästä tasaisesti ajamaan kilpaa. Talvella tuskin kuitenkaan kilpaillaan, kun hevonen ei ole ollut parhaimmillaan hokkikengässä. Tämä on hauska tyyppi ja sillä on pilkettä silmäkulmassa. Välillä se on ihan totaalinen riiviö, mutta kuitenkin tosi kiva hevonen ja ollut jo pitkään ihan omia suosikkihevosiani, Väre tunnelmoi.

Toisen kohteen paras oli koko matkan johdon jälkeen Pertti Puikkosen ohjastama Trolle. Voittajan takana matkannut Antti Teivaisen Montsan Vippi tarjosi maalisuoralla hyvän haasteen, mutta Puikkosen suojatti vastasi lopulta varmasti ykköseksi.

– Tamma näki loppukurvissa omistajansa ja alkoi vähän jarruttelemaan, kun omistaja on niin kova ruokkimaan tätä. Hevonen on terve ja mennyt viime aikoina paljon eteenpäin. Trolle on todella nopea ja lahjakas hevonen. Kaikilla hyvillä hevosilla on pieniä kujeita, niin tälläkin.

Kolmannen kohteen voittaja Glide On Fire pilasi kaksi edellistä kilpailua laukkoihin, mutta ravasi sunnuntaina ja kiri Tommi Kylliäisen onnistuneen ajosuorituksen päätteeksi herkällä tyylillä ykköseksi.

– Kahteen viime starttiin tuli laukka ja siksi tänään otettiin alku varman päälle. Tänään ei ollut menossa epävarmuutta. Lähdössä oli sopivasti tempoa ja saatiin hyvä juoksu parijonossa. Tamma on jaksava ja sillä on kilpailuviettiä. Odotan menestyksestä talvea, Kylliäinen ennakoi.

Kierros päättyi Juho Ihamuotilan tallin Believe Your Dreamin voittoon. Ykkössija oli tammalle neljäs kun startteja on takana vasta viisi. Ohjastaja Hannu Torvinen harjasi Jokimaalta kolme voittoa.

– Päästiin hyvään paikkaan parijonossa ja hevonen voitti varmasti. Tämä on tosi kivan tuntuinen varsa, Torvinen kehui.

Jere Törmänen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi