Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Always Ready ihastutti Jokimaalla

Jokimaan torstai-illan ravit ajettiin varsin raskaissa olosuhteissa. Vesisade oli tehnyt radasta pehmeän, joka vaikutti luonnollisesti myös tulostasoon. Kurassa loisti kirkkaimmin kolmevuotias Always Ready.

Torstain ensimmäisen Toto4-kohteen vei nimiinsä Iikka Nurmosen ohjastama One Break Broline. Valjakko iski parijonosta etusuoran alussa hyökkäykseen ja pääsi saman tien keulapaikalle. Siitä ruuna oli lopussa selvästi paras tuloksella 16,9. Voittajaa valmentaa Jokimaan ratatreenari Juuso Holttinen.

– Lähdettiin ajamaan johtavan rinnalle, mutta sitten päästiinkin vauhdilla keulaan asti. Ruuna jaksoi vastailla varmasti voittoon, ohjastaja Nurmonen ihasteli kolmen kuukauden tauolta palannutta voittajaa.

Nuorten sarjan vienyt Always Ready oli puolestaan illan ehkäpä tyylikkäin voittaja. Tuomas Korvenojan treenaama kolmevuotias ori avasi suoraan startista keulapaikalle, eikä ollut tämän jälkeen enää ohitettavissa. Kari Rosimon ohjastama varsa teki olosuhteisiin nähden todella kovan voittotuloksen 17,7. Tästä hevosta kuullaan vielä.

– Hevonen lähti itsestään ripeästi, eikä sillä ollut missään vaiheessa vaikeuksia. Kävin ajamassa oriilla viime viikolla hiitin valmentajan kanssa, ja jo siinä huomasi, että tällä on hirmuinen moottori. Always Ready ei ole mikään tenavatähti, mutta en epäile, etteikö se pystyisi nousemaan tulevaisuudessa jopa isoveljensä Joe Di Maggion (tienestit 130.000 euroa) tasolle, Rosimo iloitsi voittajahaastattelussa.

Ranch Kellyn tallikaveri kiersi kaikki

Myös kolmannen kohteen voittaja juoksi keulassa. Jani Ruotsalaisen ohjastama Black Emperor pääsi ensimmäisen kaarteen lopussa suosiolla tuulenhalkojaksi, ja hallitsi lopussa hienolla tyylillä. Kouvolan ruunaa valmentaa Sanna Salonen.

Suur-Hollolan vuoden 2018 voittajan Ranch Kellyn tallikaveri Loveya Fashion esitti puolestaan voittoisan kirin Toto4-pelin päättäneessä tammalähdössä. Tehtävä ei takajoukoista ollut helppo, mutta loppusuoralla Loveya Fashion kiri Hannu Torvisen ohjastamana suorastaan ylivoimaiseen voittoon.

– Juoksunkulku ei ollut helppo. Alussa mentiin hiljaa, mutta ajattelin silti, että koitetaan lopussa. Arvelinkin että näissä olosuhteissa takaa voi hyvin vielä ehtiä, Torvinen tuumi.

Jokimaan ravikausi jatkuu ensi viikon sunnuntaina kello 16 alkavilla iltapäiväraveilla.

Lauri Hyvönen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi