Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Reino Palomäen suojatit varastivat show'n Jokimaalla – "Pariisiin mennään vaikka pyörätuolissa"

An-Dorra on matkalla Euroopan tammaeliittiin, konkarivalmentaja vakuutti.

Reino Palomäki on osoittanut, että taitaa vielä 84-vuotiaanakin ravivalmentamisen niksit. Arkistokuva vuodelta 2015. Kuva: Janne Laakkonen

Sateinen syyssää ei latistanut Jokimaan lauantaita, vaan päivä tarjosi huippuluokan raviurheilua. Hevosenomistajapokaali oli Reino Palomäen tallin juhlaa.

Kaksivuotiaiden Hevosenomistajapokaalissa riitti tapahtumia. Suursuosikki An-Dorra laukkasi johtopaikalta yllättäen ja tippui porukan viimeiseksi. An-Dorra kiri vielä uskomattomasti kakkoseksi, kun taas voiton vei sen tallikaveri An-Aiolos. Voittajaa ohjasti Jarmo Saarela ja molempia hevosia valmentaa 84-vuotias orimattilalainen teräsmies Reino Palomäki.

– Olin jo päästämässä tallikaveria takasuoralla keulaan, mutta Olli otti omaa ajokkiaan kiinni. Sanoin että aja keulaan vain. Suoralla oli pehmeä kohta ja sen takia An-Dorra laukkasi. Me kuitenkin selvitettiin paikka ravilla. Tämä vauhdikas ja jaksava hevonen. Yksi parhaista mitä olen koskaan ajanut, Saarela sanoi.

Lähtö oli Palomäelle ikimuistoinen.

– Silloin kun An-Dorra laukkasi, niin ajattelin että nyt ihmiset näkevät miten hyvä hevonen minulla on. Varsahevosilla tulee välillä laukkoja. An-Aiolos on minun ihannehevoseni. Sen kanssa on ollut paljon vaikeuksia. Siitä tällaisen hevosen rakentaminen on ollut minun maisterityö.

– Takaan, että An-Dorra on ensi vuonna Euroopassa kolmivuotiaiden tammojen parhaimmistoa. Minulla on kolmas syöpä menossa, mutta Pariisiin mennään vaikka pyörätuolissa.

Callela Einstein vahvempi senttipelissä

Päivän toinen suurkilpailu Jokimaa Tekee Tähtiä -finaali päättyi yllätykseen, kun Olli Koivusen ohjastama ja hänen isänsä Harrin valmentama Callela Einstein löi maalisuoran senttipelissä suursuosikki EL Gumpertin.

– Lopussa meillä oli jo ote, mutta sitten Einstein jäi vähän odottelemaan kaveria ja luulin maalin jälkeen että hävittiin. Tämä on kaikin puolin mahtava hevonen, jolla on ollut matkan varrella ongelmia. Alkuun kilpailtiin kilpailu kerrallaan, mutta nyt ollaan jo tässä pisteessä, Olli Koivunen tunnelmoi.

Toto75 käynnistyi dramaattisella loppusuoran taistolla. Hurjan juoksun johtavan rinnalta tehnyt Lissun Eerikki sortui lähtölaukalle kesken voittokamppailun ja rinnalla taistellut Hevillä marssi Jouko Tarvaisen ohjastamana voittoon.

Kolmannessa kohteessa nähtiin todella yleisöönmenevä kamppailu, kun Vie De Dream, Zultanio ja Sahara Sandstorm tulivat lähes tasapäin maaliin. Lopulta keulapaikalla juossut Sakari Kolehmaisen valmentama ja Hannu Torvisen ohjastama Vie De Dream kurkotti parhaiten ja otti kauden seitsemännen voittonsa.

– Viime talven treenit menivät hyvin ja toinen menestyksen salaisuus on hevosen päivittäinen lihashuolto, totesi 29 vuotta raviurheilua harrastanut ja poliisin virasta 12 vuotta sitten eläköitynyt Kolehmainen.

Neljännen kohteen paras oli Marko Lavin tallin Golden Eleven, ja Kavioliigan osakilpailun vei murskaavalla esityksellä Lexus Dream. Markku Niemisen valmennettava on voittanut kaikki syyskauden kolme kilpailuaan. Kierros päättyi Olavi Nisosen suojatin Pauhiksen voittoon, joka otti kauden ensimmäisen voittonsa makeaan paikkaan.

Jere Törmänen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi