Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Raviurheilun syksyn uutuussarja kopisee lauantaina Lahden Jokimaalla

Minna Kauhasen hoitama Workout Wonder on hyvissä asemissa Kavioliigassa. Kuva: Sami Lettojärvi

Workout Wonder, tuttujen kesken "Stevie" on ollut Kauhasten valmennuksessa ja osaomistuksessa nelivuotiskaudesta (2016) asti. Vuonna 2017 hevonen kutsuttiin jopa Elitloppetiin, mutta silloin taustajoukot kieltäytyivät kutsusta tiukan kilpailutahdin vuoksi. Workout Wonder ei ole ollut tänä vuonna aivan parhaassa iskussaan, silti 7-vuotias ruuna on Kavioliigassa nyt mukavasti viidentenä.

– Ei tarvitse olla kuin pienestä kiinni, niin ei tule menestystä näissä kovissa lähdöissä, hoitaja Minna Kauhanen kertoo.

Kavioliiga on syksystä kevääseen jatkuva sarja avoimen eli kovimman tason kylmä- ja lämminverisille hevosille. Liigassa ajetaan yhteensä 18 osakilpailua. Jokaisen kuuden osakilpailun jälkeen on Grand Prix, johon pääsee kymmenen parasta hevosta Kavioliigan pistepörssistä. Grand Prix'ssa jaossa on tavallista suurempi pistepotti. Kavioliigan mestareiksi kruunataan se lämminverinen ja kylmäverinen hevonen, joka on kerännyt koko kauden aikana eniten pisteitä.

Kavioliigan tarkoitus on tuoda raviurheiluun sarja-ajattelua, jolla halutaan helpottaa lajin seuraamista. Lisäksi niin hevosia, ohjastajia kuin muita taustajoukkoja seurataan pistepörsseistä. Näin esimerkiksi Minna Kauhanen on Stevien hoitajana pistepörssissä nyt seitsemäntenä. Pistepörssien voittajat palkitaan kauden päätteeksi tuotepalkinnoilla.

Kavioliigan lämminveristen hevosten viides osakilpailu ajetaan tänään lauantaina Jokimaalla. Hollolan Stevie haastaa muun muassa Chief Orlandon sekä Lexus Dreamin.

Lisäksi ajetaan 13. kertaa Jokimaa Tekee Tähtiä -finaali ja 21 000 euron ykköspalkinnolla 2-vuotiaiden lämminveristen Hevosenomistajapokaali. Siinä ennakkosuosikkeja ovat nastolalaisen Reino Palomäen kasvatit ja valmentamat An-Dorra ja An-Aiolos. Mukana on myös Kauhasten Yolo Savoy.

– Palomäen varsat niin hyviä, että tuskin Yolo niille mitään mahtaa, mutta kiva että päästiin finaaliin, Minna Kauhanen pohtii.

Ravit Jokimaalla lauantaina klo 14.

Suvi Lempinen
suvi.lempinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi