Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Reino Palomäen, 84, hevoset hurjassa iskussa Lahden Jokimaalla

Jokimaan torstai-illassa ratkottiin finalistit Hevosenomistajapokaali- ja Jokimaa Tekee Tähtiä -kilpailun finaaleihin. Hevosenomistajapokaali-karsinnat olivat 84-vuotiaan Reino Palomäen valmennettavien näytöstä.

Palomäen suojateista ensimmäisen karsinnan vei Jarmo Saarelan ajama An-Aiolos, joka oli keulapaikalta täysin pitelemätön. Vähintään yhtä vakuuttavasti esiintyi kolmannen karsinnan murskatyyliin vienyt An-Dorra, jonka nuori hollolalaisohjastaja Olli Holopainen siivitti ykköseksi.

– Käyn aina välillä auttamassa Reinoa ravien ulkopuolellakin. Hevonen jäi startissa pullistelemaan ehkä hieman liikaa, mutta muuten ei ollut mitään hätää. En tiedä voiko ravilähtöä enää tämän helpommin voittaa, Holopainen iloitsi.

Ensimmäisen Jokimaa Tekee Tähtiä -karsinnan vei suosikki Personal Trainer, mutta Juha Utalan suojatti joutui tekemään voiton eteen täyden päivätyön.

– Hevonen jäi vähän odottelemaan kun jäi yksin, mutta vastasi lopulta varmasti kun vastustaja kiri lähelle. Tällaisilla kurakeleillä on mukavampi ajella kärkipäässä, Utala sanoi.

Toisen karsinnan vei sisäradalta tykkikirin kehittänyt Jorma Naumasen tallin Fakir Nyx. Kolmannen karsinnan murskaava voittaja oli Toto65-kierroksen eniten rastittu hevonen EL Gumpert, joka jyräsi toiselta ilman vetoapua ylivoimaiseen voittoon.

– Alussa oli vähän ahtaita paikkoja eikä panostettu alkuun pitkään. Hevonen on Timo Nurmoksen tallissa, mutta asustelee meidän tallissa Jokimaalla finaaliin saakka. Puolisoni Jenni oli aikanaan Timolla töissä ja sitä kautta EL Gumpert tuli hetkeksi meille. Tämä on todella mielenkiintoinen hevonen ja voitti tänään helposti, ohjastaja Iikka Nurmonen sanoo.

Kolme viimeistä karsintavoittajaa olivat Mika Taittosen Truedream A.F., Tapio Perttusen Kivarin Raindance ja Hannu Korven tallin Guilty Pleasure.

Jere Törmänen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi