Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

"Patalaiska" Keila on tuore Euroopan mestari, joka ei stressaa mitään

Hollolalainen ravivalmentaja Christa Packalén nautti, kun Stonecapes Queila oli nuorena hankala ajaa. Nykyisin se on kiltti tamma, jolla on yhä suuri persoona.

Christa Packalénin valmentama Stonecapes Queila voitti viime lauantaina mestariksi kovista vastustajista piittaamatta. Kuva: Mirja Hussain

5-vuotiaiden tuore Euroopan mestari osaa poseerata valokuvaajalle. Stonecapes Queila ”Keila” seisoo korvat hörössä kauniina ja ryhdikkäänä. Juuri hetki sitten omistaja Susanna Packalén oli ehtinyt moittia tammaansa Vieterin harallaan olevista korvista.

– Siitä ei saa terävän näköistä millään. Se on aika juntin näköinen, Susanna Packalén oli sanonut, mutta nyt hänen on pyörrettävä sanojaan. Hänen tyttärensä, ravivalmentaja Christa Packalénin kanssa tamma on hyvinkin pirteänä ja terävänä.

Lauantaina Keila voitti Vermossa 5-vuotiaiden lämminveristen ravihevosten 50 000 euron arvoisen EM-lähdön, ylivoimaisesti ja vain hieman yllättäen. Valmentaja oli odottanut toista tai kolmatta sijaa.

Vielä pysytään Suomessa

Toinen hollolalainen ravivalmentaja, Juha Utala ennusti hevoselle hyvää uraa jo 3-vuotiaana. Näin siitäkin huolimatta, että tamma täytyi oikeasti opettaa juoksemaan kilpaa.

– Se on patalaiska, Susanna Packalén sanoo.

Hän oli ensin liisannut tamman ja, kuten hän itse sanoo, ”sai ostaa” sen omaksi 3-vuotiaana.

– Se on Cyrille Rocherin löytö, hän kiittää tamman edellistä omistajaa.

Monista muista hevosista poiketen Keila myös lunastaa odotuksia. Christa Packalén alkoi ymmärtää viime vuonna hevosen juostessa Derby-finaaliin, kuinka hyvä hevonen käsissä oikein on.

– En olisi ajanut Derby-karsintoja, mutta äiti sanoi, että ajetaan, hän myöntää.

Siitä huolimatta on selvää, että valmentaja päättää, mitä hevosella tehdään. Esimerkiksi Susanna Packalénin haaveilemaan Ranskan-reissuun Keila ei ole valmentajan mukaan vielä valmis.

– Eikä vielä ensi vuonna. Sillä on ensi vuonna Suomessa hyviä lähtöjä. Mutta omistaja päättää, jos haluaa viedä hevosen Ranskaan, niin vie. Kyllä siellä valmentajia riittää, Christa Packalén naljailee hyväntahtoisesti.

Luonteikkaat valmentajan mieleen

Keila tuli Christa Packalénin valmennukseen jo 1-vuotiaana varsana heti ajo-opetuksen jälkeen. Silloin se olikin valmentajan mieleen.

– Nautin, kun se oli vähän hankala ajaa. Tykkään, että hevosilla on luonnetta. Yleensä se kertoo, että ne taistelevat radoillakin. Luonne tulee esiin loppusuoralla. Tykkään tietysti Keilastakin, koska se on niin hyvä, Christa Packalén sanoo.

Keila on suuri persoona, mutta valmentajan kuvailemaan taisteluluonnetta se ei ole vielä näyttänyt. Omistaja kertoo, kuinka EM-lähdönkin viimeisillä sadalla metrillä se rupesi pyörittelemään korviaan ja ihmettelemään missä muut ovat. Keila ei anna itsestään ihan kaikkea irti, eikä vielä tarvinnutkaan. Stressaamattomuus on hevosen hyvä puoli. Se lupaa pitkää uraa.

Keila ei ole monen kovan kilpatamman tapaan hieman tulinen tai kiukkuinen.

– Keila on iso ja rauhallinen, herttainen kuin mikä. Se ei tee kenellekään mitään pahaa, Susanna Packalén sanoo.

Suvi Lempinen
suvi.lempinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi