Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Iikka Nurmonen ohjasti puhtaan hattutempun Jokimaalla

Iikka Nurmonen ohjasti Jokimana illassa kolme peräkkäistä voittoa. Kuva: Arkisto/Sami Kuusivirta

Jokimaan ohjastaja- ja valmentajaliigan voittoa jahtaava kotiradan Iikka Nurmonen oli torstai-illan ravien hahmo. Hän ohjasti kolme peräkkäistä voittoa Toto4-pelin kolmessa ensimmäisessä kohteessa.

Vahvaa nousukuntoa esittänyt Anything For You vei Toto4-pelin avauskohteen upean kirin päätteeksi. Hevosta valmentaa kokenut Risto Airaksinen.

– Hevonen on ollut tallissani kolme kuukautta. Sillä oli ollut kavioiden kanssa ongelmia ja hevosen kanssa on otettu rauhassa ja treenattu nousujohteisesti. Ruuna on tehnyt tosi vahvoja juoksuja ja olisi ollut pettymys jos tänään oltaisiin hävitty. Hevonen on terve jaloistaan ja huumoripuoli on kunnossa.

Toisen voittonsa Nurmonen ajoi oman tallin Ilos Silmarillionilla ja kolmannen Matias Salon valmentamalla Olle Rocilla.

– Lähdettiin kovaa liikkeelle, mutta keulaan ei päästy ja jäätiin johtavan rinnalle. Hevonen irtosi kuitenkin lopussa varmasti muista. Jokimaan valmentajaliigan voitto olisi kova juttu, kertoi Nurmonen, joka johtaa myös kotiratansa ohjastajaliigaa.

Toto4-kierros päättyi Ari Moilasen ohjastaman ja Pia Huusarin valmennettavan Deux En Unin väkevään suoritukseen.

"B. Violetta oli tosi hyvä"

Suomenhevosten kovimman sarjan paras oli johtavan rinnalla lähes koko matkan juossut B. Violetta. Hannu Torvisen ajokki rutisti maalisuoralla niukasti mutta varmasti ohi johtaneesta Runoneidosta.

– Laukat ovat sotkeneet menoa. Tamma on parantanut syksyllä ja oli tänään tosi hyvä. Hevonen ravaa hyvin ja siitä on odotuksia tulevaisuuden suhteen. Tammalla on riittävästi nopeutta, pian 80 vuotta täyttävä valmentaja Reijo Borgström kertoi suojatistaan.

Juho Ihamuotilan Believe Your Dream jatkaa kolmen startin jälkeen vailla tappioita. Tamma avasi ja lopetti 12-vauhtia siinä määrin väljällä tyylillä, että menestystä on taatusti luvassa jatkossakin.

– Tamma lähti hyvin liikkeelle ja lopetti kovaa. Se on tosi mukava aloittelija. Hevonen on mennyt jatkuvasti eteenpäin ja varaa jäi tänään ihan jonkin verran. Tämä on ihan älyttömän nopea hevonen. Seuraavaksi startataan Kymenlaakso-ajon karsinnoissa.

Jere Törmänen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi