Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Maria Kiukas Ponikuninkuusravien avauspäivän tähdeksi – Oona Halme loisti myös

Maria Kiukas voitti jälleen Thorvaldilla. Kuva: Marko Happo

Joensuun Ponikuninkuusravien lauantai oli aurinkoinen ja täynnä onnistuneita suorituksia. Päivän ykkösnimeksi nousi ohjastaja Maria Kiukas, joka sai antaa voittajahaastatteluita peräti neljän eri lähdön jälkeen.

Ponikuninkuusravien pääkilpailuista ensimmäisenä ravattiin A-ponien ponikuningatar-osalähtö, jonka voiton vei mikkeliläisen Maria Kiukkaan ohjastama 12-vuotias Emmeros Bambi 80 metrin takamatkalta. Nea Freseniuksen omistaman ja Sofia Kiukkaan valmentaman ponin voittoaika oli 2.16,3 / 1640 metriä.

Kilpailun ykkössuosikki, Oona Halmeen ohjastama Pomona II, jäi lähdössä täpärästi kakkoseksi. Kolmanneksi kiri Tuukka Variksen ohjastama Euforia.

Kiukas sai palata voittajakehään pian uudelleen, kun hän ajoi hallitsevan kuninkaan Thorvaldin 180 metrin takamatkasta huolimatta ensimmäisenä maaliin Ponikuningas-osalähdössä. 12-vuotiaan oriin voittoaika 2.07,7 / 1640 metriä oli samalla Joensuun raviradan uusi rataennätys. Kiukas omistaa Heidi Nikusen kasvattaman ponin itse ja sitä valmentaa hänen siskonsa Julia Kiukas.

– Tavoitteena olisi nyt kolmas peräkkäinen kuninkuus. Thorvald kyllä aina tietää voittaneensa, se on jo aika kokenut konkari. Tänään yritettiin saada mahdollisimman hyvä lähtö ja täysiä vain maaliin asti. Ja se tuotti sitten tulosta, Kiukas hymyili.

Lähdössä toiseksi sijoittui Broängens Ghosakrama ohjastajanaan Fiia Espo, ja kolmanneksi Juuso Ikosen ajokki Dilbert Great.

Pääkilpailuiden lisäksi Kiukas vei ykkössijan A-ponien tasoitusajossa Niittykorven Pokerilla, ja Pikkukunkku-lähdön suvereeni voitto irtosi yhdessä kokeneen Marko-ruunan kanssa.

B-ponien ruhtinuuskilpailuissa lauantain tähdiksi nousivat orimattilalaisen Oona Halmeen ohjastama tamma Odd Molly ja hankasalmelaisen Tiia Vehviläisen ajokki, 6-vuotias ruuna Circo.

Ponikuninkuusravit jatkuu sunnuntaina, jolloin pääkilpailuiden ponit starttaavat 2140 metrin matkalla.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi