Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Orimattilassa kasvanut ori Caijus yllätti nousemalla kolmanneksi

Caijusta ajoi Antti Teivainen. Kuva: Hanna Laakso / Hippos

Orimattilassa syntynyt Caijus oli kuninkuuskilpailun ehdoton yllättäjä. Heidi ja Antti Nikusen kasvatti jaksoi pitkällä päätösmatkalla kolmanneksi, ja oli kolmas myös kokonaistuloksissa.

Antti Teivaisen ajama hevonen oli 2 100 metrillä kahdeksas ja maililla toinen. 3 100 metriä hevonen juoksi ensimmäistä kertaa.

– Tämä otti senkin hyvin. Teki ihan hyvän juoksun pitkällä matkalla. Kahden matkan jälkeen tavoite oli pysyä porukassa ja saada jonkinlainen sija. Hevonen vastasi hyvin huutoon, valmentaja Mika Mäkelä sanoi.

Aivan pensaasta oriin hyvä esitys ei taustajoukoille tullut.

– Muutamalle kaverille sanoin, että olin edellisissä Lahden Kunkkareissa Siporilla toinen, ja nyt minulla on hevonen, joka on paremmassa kunnossa.

Omistajat empivät pitkään seitsenvuotiaan ilmoittamista kovaan kolmen startin koitokseen. Mäkelän ei tarvinnut päätöstä katua, kun hevonenkin vaikutti urakan jälkeen hyvävoimaiselta.

– Se oli kolmentonnin jälkeen tosi pörhäkkänä tallimutkassa. Kun sillä oli laput alhaalla, Antti (Teivainen) sanoi, että vetäkää ne äkkiä ylös. Painetta oli vielä startin jälkeenkin.

Palkinnoksi Caijus saa Mäkelän mukaan tavallista enemmän porkkanoita ja muutaman viikon lepoa.

Poikolan Neito teki tasaista jälkeä

Iikka Nurmosen tallissa Jokimaalla asusteleva Poikolan Neito oli kuningatarkisan kuudes. Se teki tasaista jälkeä sijoittumalla joka matkalla seitsemänneksi.

Iitin Sokru oli kokonaiskilpailu seitsemäs. Se väsähti pahoin päätösmatkalla.

– Sijoitus on periaatteessa ihan ok, mutta vähän jäi huono maku, kun viimeinen matka meni niin heikosti. Joku henkinen väsymys tuli hevoselle. Viimeinen kierros oli sellaista hölkkää, sanoi hevosen Sokrun kasvattaja ja ohjastaja, orimattilalainen Timo Tuominen.

Kisa alkoi valjakolta hyvin. Ensimmäistä kauttaan avoimella tasolla kilpaileva tamma oli avausmatkalla komeasti toinen ja maililla viides jääden vain kymmenyksen ennätyksestään.

– Yllätyksenä väsyminen tuli. Ehkä tällainen vaativa kuningatarkilpailu ei sovi tälle hevoselle. Yksittäisillä matkoilla tämä pystyy haastamaan ihan parhaita tammoja, kuten lauantaina nähtiin, Tuominen totesi.

Janne Urpunen
janne.urpunen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi