Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima
Suvi
Lempinen
suvi.lempinen@ess.fi

Kommentti: Raviurheilu näytti parhaansa Lahden Kuninkuusraveissa

Kuninkaan ja kuningattaren tittelit eivät olleet tänä vuonna jaettavissa etukäteen, ja hyvä niin, vaikka olihan uudesta hallitsijaparista erityisesti Tähen Toivomus monen suosikki. Kun kilpailuihin lähdettiin avoimin mielin, mukaan mahtui myös yllättäjiä. Kuninkuusraveihin viimeisten joukossa valitut Caijus ja Sävel-Taika käyttivät tilaisuutensa ja osoittivat esityksillään kuuluvansa suomenhevosten kovimpiin kamppailuihin.

Kuninkuuskilpailun nuorin osallistuja, 7-vuotias Caijus ei väsynyt edes kolmella kilometrillä ja jäi lopputuloksissa kolmanneksi 1,5 sekunnin päähän Tähen Toivomuksesta. Ties mihin se olisi yltänyt ilman epäonnea avausmatkalla. Silloin se joutui Välkyn Tuiskun tavoin väistämään maalisuoralla laukannutta Välähdystä. Kolmossija tasaisessa kuninkuuskilpailussa oli joka tapauksessa hieno saavutus.
 

Sävel-Taika oli kuningatarkilpailun musta hevonen vuoden takaisesta kakkossijastaan huolimatta. Nyt se uusi saman sijoituksen mutta huomattavasti vakuuttavampaan tyyliin voittamalla avausmatkan ja tulemalla vahvasti mailin lopussa. Eikä pitkäkään matka huonosti mennyt. Onneksi 11-vuotiaalla tammalla on vielä vuosia aikaa olla kuningatarkilpailun suosikki, jos vain terveyttä riittää.

Ravikuningattaren nimikään ei ole suurimmista suurin yllättäjä etukäteen ajateltuna, mutta kahden matkan jälkeen Vieskerin Virva tuli kuin puskista voittoon. Kuninkuusravien suuria hetkiä koetaan, kun juostavista 6 809 metristä jäljellä on viimeiset sadat tai vain kymmenet metrit.
 

Jokimaalla ravattiin upeat Kuninkuusravit. Parhaan puolensa näytti niin ravirata, yleisö kuin urheilu.

Oli hienoa huomata, että sään ei tarvitse olla plus 20 astetta ja puolipilvistä, jotta liki 60 000 ihmistä saapuu raviradalle. Puolipilvistä oli mutta myös viileää, ja sää oli mitä mainion ravihevosille, ja ihmiset pärjäsivät laittamalla takin ylleen.

Pahin ongelma taisi olla Hippoksen Heppa-tulospalvelun pätkiminen, mutta se alkaa olla jo kunkkariperinne. Tuohan se tietysti suuren urheilujuhlan tuntua, että Kuninkuusravien tulokset kiinnostavat niin paljon, että järjestelmät kaatuvat.

Suvi Lempinen
suvi.lempinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi