Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Landen Paukku porskutti Lahden Kuninkuusraveissa Pikkukunkuksi

Juha Utalan Flexible Journey viritteli Derby-kuntoa voittamalla Nelivuotistähden komealla kirillä.

Landen Paukku juoksi Jokimaalla uransa kymmenennen startin ja otti kymmenennen voittonsa. Kuva: Mirja Hussain

Viime vuoden Rovaniemen Kuninkuusravien Pikkuprinssi Landen Paukku on nyt myös Pikkukunkku. Kaustislaisen Jani Suonperän valmentama, omistama ja ohjastama ori otti uransa kymmenennen voiton yhtä monesta lähdöstä. Se juoksi Jokimaalla keulassa ja kävi loppusuoralla kovan kamppailun 10 000 euron pääpalkinnosta Tapio Perttusen ajaman Vixelin kanssa.

Suonperä sanoi pyytäneensä hevosta pääkatsomon edessä kerran, mutta olisi kuulemma voittanut ilmankin. Lämmityksessä hevonen ei ollut tuntunut ihan sataprosenttiselta.

– Mutta sillä on hirveä juoksupää ja tahto voittaa, Suonperä sanoi.

Lue myös: Kuninkuusravien uusi hallitsijapari: nöyrä kuningas ja omapäinen kuningatar
 

Hevosen hyvä lähtönopeus tuli valmentajalle yllätyksenä.

– Se lähti omasta halustaan ja ajattelin, että annetaan mennä, jos niin haluaa.

Huippulupaava viisivuotias on nimetty kotona TV:n Putous-ohjelman Usko Eevertti Luttisen mukaan Uskoksi ja on muutenkin pidetty perheenjäsen. Perheessä sen myös uskotaan pysyvän.

– Ei sitä enää ole kyselty. Ovat ymmärtäneet, että se ei ole myytävänä.

Vixelin kakkossija toi lahtelaiselle Tuultenpojat Tiimille 5 000 euroa.

Eläinlääkäri poisti Ranch Kellyn

Suur-Hollolan Best Ladyn ja 10 000 euroa voitti Mika Forssin kuskaama Willow Pride. Starttiraketti johti lähdöstä maaliin. Viisivuotias Willow Pride viihtyy Jokimaalla, jossa se on voittanut aikaisemmin Tammahambon ja Suur-Hollolan Best Princessin. Lily's Star otti kakkosrahat ja Golda Paris oli kolmas.

Asikkalalaisen Katri Rantalan kasvattama Ranch Kelly jäi startista eläinlääkärin poistamana. Ranch Kelly oli lähdön pelisuosikki ja voittanut kilpailun kolmena edellisenä vuonna. Näin kilpailu-uraansa lopettelevan tähtitamman viimeiseksi esiintymiseksi suurkilpailuyleisön edessä Jokimaalla on jäämässä kesän Suur-Hollola-finaali, jossa 11-vuotias oli komeasti toinen Hachiko de Veluwen jälkeen.

Derby-toiveet kasvoivat Hollolassa

Nelivuotistähdessä Hollolan Juha Utalan ohjastama Flexible Journey kiersi keulaan viimeisessä kaarteessa ja karisti uhkaajat rahasuoralla. Ennätyksensä 13,1a juossut ruuna oli Toto75-pelissä lähtönsä nelossuosikki. Hollolalaisen Team Flexin ylpeys alkaa olla iskussa Derbyä ajatellen.

Suomenhevosten tasoitusajossa lahtelaisen Leo Mönttisen valmentama Pyörylän Paroni, kylmäveristen Suur-Hollola-ajon yllätysvoittaja, punnersi pakilta urheasti, mutta jäi toiseksi. Lähdön voitti perusmatkalta startannut yllättäjä Iikori.

Landen Paukku, päälähtöjen Virin Camilla ja Välkyn Tuisku sekä päätöskohteen North Lexus olivat Toto75-pelissä lähtöjensä suosikkeja. 7 oikein -voitto-osuudeksi tuli 867,75 euroa.

Janne Urpunen
janne.urpunen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi